Pileći Batak sa Pomfritom


Dobrodošli, danas smo pripremili recept koji će vas oduševiti. Sočni pileći bataci upareni sa hrskavim pomfritom su pravi spoj napravljen u kulinarskom raju. Bez obzira da li ga servirate za ručak ili brzu nedeljnu večeru, ovaj recept obećava ukuse koje ćete dugo pamtiti. Vreme je da zajedno krenimo na ovo ukusno putovanje.








Sastojci:
- 1kg Pilećih bataka
- 1kg Krompira
- 1L Ulja
- So/Biber
Recept za 4 osobe
Prikaži recept za osobe
Kalorije:




Recept
Korak 1:
Priprema aparature:
– Tiganj
– Hvataljka za meso (ili viljuška)
– Tanjir sa ubrusom
– Daska za sečenje
– Nož
– Šerpa
– Ljuštilica za krompir
– Posuda
Priprema Sastojaka
Korak 2:
Oprati i oljuštiti krompir.
Korak 3:
Zatim ga iseći na jednake trakice.
Korak 4:
Isečeni krompir staviti u posudu sa hladnom vodom, pa izvaditi na ubrus da se ocedi i prosuši.
Korak 5:
Odvojiti batak od kosti i iseći hrskavicu.
Priprema Pomfrita
Korak 6:
Zagrejati ulje na 150 stepeni. Kada se ulje zagreje polako ubaciti krompir (pazite da se ne isprskate vrelim uljem). Pržiti oko 6 minuta.
Korak 7:
Izvaditi pomfrit na tanjir sa ubrusom, da se ulje ocedi. Ostaviti tako par minuta.
Korak 8:
Nakon toga ulje zagrejti na 200 stepeni, i dodati pomfrit. Pomfrit pržiti 2-3 minuta.
Korak 9:
Opet izvaditi pomfrit na tanjir sa ubrusom.
Korak 10:
Kada se pomfrit ocedi prebaciti ga u drugu posudu i posoliti (možete dodati neki pikantan začin).
Priprema Pilećeg Bataka
Korak 11:
-Dok se prži krompir, ugrejati ulje u tiganju.
Korak 12:
Peći svaku stranu oko 10 minuta (paziti da se batak ne presuši).
Korak 13:
Začiniti sa solju i biberom. Možete dodati još neki začin koji volite.
Korak 14:
Izvaditi batak na tanjir sa ubrusom, da bi ubrus upio višak ulja. (možete poklopiti ovaj tanjir, da se batak ne bi ohladio)
Korak 15:
Manje od minute je potrebno da se batak ocedi.
Korak 16:
Vaš ručak je gotov, a uz ovo jelo odlčno ide šopska salata.
Prijatno!!!
Video Recept
Bataci su bogat izvor proteina, vitamina (posebno vitamina B) i minerala kao što su cink i fosfor.
Nema utisaka o ovom receptu. Budite prvi koji će napisati svoje misljenje.