Početna » Recepti » Piletina u Sosu od Piva

Piletina u Sosu od Piva

Vreme čitanja recepta: 2 min

Danas vam predstavljamo jednostavan, ali neodoljiv recept koji će oživeti vaše čulo ukusa - "Pileće belo meso u sosu od piva". Piletina, sa svojom sočnošću i neutralnim ukusom, postaje savršena podloga za našu inovativnu kreaciju. Sos od piva donosi dubinu ukusa i bogatstva aroma koje će vas oduševiti. Uz malo truda i nekoliko sastojaka, stvorićete jelo koje će zadovoljiti i najzahtevnije gurmane. Uživajte u kuvarskom doživljaju i delite ga sa svojim najbližima.

Tabela sadržaja:
  1. Sastojci
  2. Recept
  3. Video Recept
Vreme pripreme sastojaka: 20 min.
Vreme kuvanja: 30 min.
Težina pripreme: Srednje
Piletina (pileće belo meso) u sosu od piva i meda

Sastojci:

  • 800g Pilećeg filea
  • 240ml Piva
  • 2 Ljubičasta luka
  • 4 Čena belog luka
  • 40g Putera
  • So/Biber
  • Marinada za meso:
  • 4 Kašike maslinovog ulja
  • 2 Kašičice belog luka u prahu
  • 1 Kašičica mlevene slatke paprike
  • 2 Kašičice origana
  • Preliv:
  • 4 Kašičice senfa
  • 4 Kašičice soja sosa
  • 2 Kašike meda

Recept za 4 osobe

Prikaži recept za osobe

Kalorije:

Ukupan broj kalorija: 2088 kcal
Broj kalorija po osobi: 522 kcal

Recept

Korak 1:
Priprema aparature:
– Nož
– Daska za sečenje
– Tiganj (ili šerpa)
– Hvataljka za meso (ili viljuška)
– Tanjir
– Žica za mućenje
– Četkica za premazivanje
– 2 Činije
– Kašika
– Kašičica


Priprema sastojaka:

Korak 2:
Pileći file iseći na tanje komade, zatim posoliti i pobiberiti.


Korak 3:
U činiju dodati maslinovo ulje, slatku papriku, beli luk u prahu i origano.


Korak 4:
Sve dobro izmešati, pa premazati meso.


Korak 5:
Ljubičasti luk iseckati na trakice.


Korak 6:
Sitno iseckati beli luk.


Priprema preliva:

Korak 7:
Sjediniti senf, soja sos, med i pivo, pa ostaviti sa strane.


Priprema Piletine u Sosu od Piva:

Korak 8:
Ispržiti meso u tiganju (po 10-ak minuta sa obe strane), pa odložiti na tanjir.


Korak 9:
U tiganj koji je korišten za pečenje piletine, dodati puter, ljubičasti luk (isečen na trakice) i sitno iseckan beli luk, pa sve zajedno propržiti.


Korak 10:
Sipati preliv u tiganj, smanjiti temperaturu i ostaviti da se kuva (dok luk ne omekša i sos ne dobije željenu gustinu).


Korak 11:
Pred kraj, vratiti pečenu piletinu u tiganj sa sosom. Kašikom preliti meso sosom i ostaviti par minuta da se krčka.


Korak 12:
Nakon par minuta piletina u sosu od piva je gotova. Odlično ide uz većinu priloga, a naš predlog je pire krompir.


Prijatno!!!

Video Recept

Zanimljivost:

Nemačka svake godine organizuje najveći festival piva na svetu Oktoberfest. Festival poseti oko 6 miliona ljudi.

Napišite vaše utiske i ocenite recept
5.0
5.0 od 5 zvezdica (broj ocena: 1)
Odličan100%
Vrlo dobar0%
Dobar0%
Nije loš0%
Loš0%
01/09/2024

Hvala lepo na detaljnom opisu, recept je super!

Viki