Zelena, Čeri, Parmezan Salata
Zelena, Čeri, Parmezan Salata može se pripremiti kao prilog uz ručak ili večeru, pogotovo u toplim letnjim danima. Takođe ova salata je odličan izvor vitamina i proteina, pa preporučujemo da se često jede.
Sastojci:
- 300g Zelene salate Ili Ajzberg - koju više volite)
- 80g Čeri paradajza
- 30g Listovi parmezana
- 10g Maslinovog ulja
- 10g Aćeto balzamiko sirća (po ukusu)
- So / Biber po ukusu
Recept za 4 osobe
Prikaži recept za osobe
Kalorije:
Recept
Korak 1:
Priprema aparature:
– Posuda za mešanje salate i dresinga
– Hvataljke (mašice) za mešanje salate
– Rende za parmezan (ukoliko je u komadu)
Priprema Sastojaka:
Korak 2:
Zelenu salatu oprati hladnom vodom, osušiti i fino iscepkati na srednju veličinu listića (Ukoliko je ajzberg u pitanju, oprati glavu, skinuti spoljne listove i iseći nožem na željenu veličinu).
Korak 3:
Iseći čeri paradajz na polovine ili na četvrtine zavisno od veličine.
Korak 4:
Iseći (pilirati) parmezan na rendi, da se dobiju lepe trakice, ukoliko je parmezan u komadu. Ali u većini slučajeva ima da se kupi već isečen/ piliran.
Priprema Zelene, Čeri, Parmezan Salate:
Korak 5:
Opranu i iscepkanu salatu zamešati u posudi sa aćeto balzamikom.
Korak 6:
Dodati čeri, soli, bibera i maslinovo ulje i blago promešati još jednom.
Korak 7:
Probati, ukoliko više volite neki sastojak – možete mu povećati količinu.
Korak 8:
Servirati u činiji ili tanjiru za salatu.
Korak 9:
Dodati parmezan od gore
Prijatno!!!
Video Recept
Da li znate koliko trenutno ima vegetarijanaca?
Procenjuje se da u svetu postoji oko 1,5 milijardi vegetarijanaca. Prema poslednjem dostupnom istraživanju, procenat vegetarijanaca u svetu se procenjuje na 22%.
Nema utisaka o ovom receptu. Budite prvi koji će napisati svoje misljenje.