Špagete Bolonjeze


Špageti bolonjeze su ukusno italijansko jelo koje se pravi od špageta i mesnatog sosa. Ove špagete mogu se napraviti od junećeg , svinjskog ili miks ove dve vrste mesa. Za ovaj recept odabrali smo miks junećeg i svinjskog mesa. Pratite dole navedene korake da napravite ukusne bolonjeze u kojima će uživati cela vaša porodica.








Sastojci:
- 500g Špageta
- 100g Parmezana
- Maslinovo ulje
- Bolonjeze Sos (sastojci)
- 600g Miks mlevenog svinjsko/junćeg mesa
- 720ml Pelata
- 150g Crnog luka
- 90g Rendane šargarepe
- 2 Lovorova lista
- 1 Čen belog luka
- 10g Origana
- So/Biber po ukusu
Recept za 4 osobe
Prikaži recept za osobe
Kalorije:




Recept
Korak 1:
Pripremiti aparaturu pre početka rada:
– 2 x Lonac (ili šerpa)
– Varjača za mešanje
– Nož
– Daska za sečenje
Priprema Bolonjeze Sosa
Korak 2:
Pripremiti sve sastojke – Iseći luk i šargarepu na sitne kockice (takođe možete usitniti u blenderu ili šargarepu rendati na gruboj rendi).
Korak 3:
Izdinstati dobro crni luk i šargarepu sve dok šargarepa ne pusti sok i to ne postane kompaktna masa, lepa na oko.
Korak 4:
Dodati meso u već prodinstan luk i šargarepu, i sa varjačom odvajati meso – kako ne bi ostalo većih komada mlevenog mesa.
Korak 5:
U meso dodati pelat. Ukoliko u pelatu ima komada paradajza iseći ih na sitno pre dodavanja.
Korak 6:
U celu masu dodati beli luk i lovor.
Korak 7:
Kuvati još 30ak minuta, ako ima potrebe produžiti još koji minut.
Korak 8:
Na kraju začiniti sa suvim začinskim biljem, solju i biberom ili nečim pikantnim ukoliko volite.
Kuvanje Špageta
Korak 9:
Staviti vodu da vri, dodati joj soli. (Ako se pasta kuva u slanoj vodi, bude ukusnijia i bolje kuvana, a i sama voda malo brže provri).
Korak 10:
Kada voda provri – dodati špagete. Špagete kuvati oko 10 minuta.
Korak 11:
Zatim procediti špagete.
Završnica Bolonjeze Špageta
Korak 12:
Špagete preliti bolonjeze sosom.
Korak 13:
Na kraju izrendati parmezan preko špageta.
Prijatno!!!
Video Recept
Kako pronaći špagete bolonjeze u Bolonji?
Ukoliko posetite restoran u Bolonji, u jelovniku nećete pronaći jelo pod nazivom „špagete bolonjeze“. Ono što tražite je "tagliatelle al ragù" drugačije ime, isto iskustvo.
Nema utisaka o ovom receptu. Budite prvi koji će napisati svoje misljenje.