Početna » Recepti » Špagete Bolonjeze

Špagete Bolonjeze

Vreme čitanja recepta: 2 min

Špageti bolonjeze su ukusno italijansko jelo koje se pravi od špageta i mesnatog sosa. Ove špagete mogu se napraviti od junećeg , svinjskog ili miks ove dve vrste mesa. Za ovaj recept odabrali smo miks junećeg i svinjskog mesa. Pratite dole navedene korake da napravite ukusne bolonjeze u kojima će uživati cela vaša porodica.

Tabela sadržaja:
  1. Sastojci
  2. Recept
  3. Video Recept
Vreme pripreme sastojaka: 25 min.
Vreme kuvanja: 55 min.
Težina pripreme: Lako
Špagete Bolonjeze

Sastojci:

  • 500g Špageta
  • 100g Parmezana
  • Maslinovo ulje
  • Bolonjeze Sos (sastojci)
  • 600g Miks mlevenog svinjsko/junćeg mesa
  • 720ml Pelata
  • 150g Crnog luka
  • 90g Rendane šargarepe
  • 2 Lovorova lista
  • 1 Čen belog luka
  • 10g Origana
  • So/Biber po ukusu

Recept za 4 osobe

Prikaži recept za osobe

Kalorije:

Ukupan broj kalorija: 1536 kcal
Broj kalorija po osobi: 384 kcal

Recept

Korak 1:
Pripremiti aparaturu pre početka rada:
– 2 x Lonac (ili šerpa)
– Varjača za mešanje
– Nož
– Daska za sečenje


Priprema Bolonjeze Sosa

Korak 2:
Pripremiti sve sastojke – Iseći luk i šargarepu na sitne kockice (takođe možete usitniti u blenderu ili šargarepu rendati na gruboj rendi).


Korak 3:
Izdinstati dobro crni luk i šargarepu sve dok šargarepa ne pusti sok i to ne postane kompaktna masa, lepa na oko.


Korak 4:
Dodati meso u već prodinstan luk i šargarepu, i sa varjačom odvajati meso – kako ne bi ostalo većih komada mlevenog mesa.


Korak 5:
U meso dodati pelat. Ukoliko u pelatu ima komada paradajza iseći ih na sitno pre dodavanja.


Korak 6:
U celu masu dodati beli luk i lovor.


Korak 7:
Kuvati još 30ak minuta, ako ima potrebe produžiti još koji minut.


Korak 8:
Na kraju začiniti sa suvim začinskim biljem, solju i biberom ili nečim pikantnim ukoliko volite.


Kuvanje Špageta

Korak 9:
Staviti vodu da vri, dodati joj soli. (Ako se pasta kuva u slanoj vodi, bude ukusnijia i bolje kuvana, a i sama voda malo brže provri).


Korak 10:
Kada voda provri – dodati špagete. Špagete kuvati oko 10 minuta.


Korak 11:
Zatim procediti špagete.


Završnica Bolonjeze Špageta

Korak 12:
Špagete preliti bolonjeze sosom.


Korak 13:
Na kraju izrendati parmezan preko špageta.


Prijatno!!!

Video Recept

Zanimljivost:

Kako pronaći špagete bolonjeze u Bolonji?
Ukoliko posetite restoran u Bolonji, u jelovniku nećete pronaći jelo pod nazivom „špagete bolonjeze“. Ono što tražite je "tagliatelle al ragù" drugačije ime, isto iskustvo.

Napišite vaše utiske i ocenite recept
0.0
0.0 od 5 zvezdica (broj ocena: 0)
Odličan0%
Vrlo dobar0%
Dobar0%
Nije loš0%
Loš0%

Nema utisaka o ovom receptu. Budite prvi koji će napisati svoje misljenje.