Početna » Recepti » Alfredo Taljatele

Alfredo Taljatele

Vreme čitanja recepta: 2 min

Doživite pravu suštinu italijanske kuhinje uživajući u ovom ukusnom receptu za Alfredo Taljatele. U ovom receptu ćemo vam pokazati kako se prave domaće taljatele, a vi ako imate kupovne možete preskočiti ovaj deo. Ono što ovo jelo čini još privlačnijim je to što se lako priprema i vreme pripreme traje samo 20tak minuta (ukoliko koristite kupovne taljatele). Hajde da počnemo i krenimo na ovo divno kulinarsko putovanje u Italiju iz udobnosti vaše kuhinje!

Tabela sadržaja:
  1. Sastojci
  2. Recept
  3. Video Recept
Vreme pripreme sastojaka: 50 min.
Vreme kuvanja: 20 min.
Težina pripreme: Lako
Alfredo taljatele (pasta)

Sastojci:

  • 600ml Pavlake za kuvanje
  • 40g Maslac
  • 3 Čena belog luka
  • So/Biber
  • 600g Domaćih taljatela:
  • 600g Brašna
  • 6 Jaja
  • 1 Kašika maslinovog ulja

Recept za 4 osobe

Prikaži recept za osobe

Kalorije:

Ukupan broj kalorija: 1248 kcal
Broj kalorija po osobi: 312 kcal

Recept

Alfredo Taljatele (recept za 4 osobe):

Korak 1:
Priprema aparature:
– Nož
– Daska za sečenje
– Tiganj
– Varjača
– Činija
– Oklagija
– Šerpa
– Cediljka


Priprema Domaćih Taljatela (ukoliko uzmete kupovne preskočite ovaj deo):

Korak 2:
U činiju staviti brašno, jaja (4 cela i 2 žumanca) i jednu kašiku ulja.


Korak 3:
Ručno sve umešati, da se dobije lepa masa.


Korak 4:
Razvući testo oklagijom, da bude tanko.


Korak 5:
Seći nožem na tanke trake. (Pogledati video 05:20)


Kuvanje Taljatela:

Korak 6:
U šerpu sipati vodu i ostaviti da proključa. Zatim dodati taljatele.


Korak 7:
Ostaviti da se kuva 10-ak minuta, paziti da ne prekipi. (Dok se taljatele kuvaju, pripemite sastojke i skuvati sos – koraci od 9 do 14)


Korak 8:
Procediti taljatele.


Priprema sastojaka:

Korak 9:
Sitno iseckati beli luk.


Završnica Alfredo Taljatela:

Korak 10:
Otopiti maslac u tiganju (na umerenoj temperaturi).


Korak 11:
Dodati iseckan beli luk i dinstati 2 minuta (mešati da ne zagori).


Korak 12:
Dodati i ostale sastojke – neutralnu pavlaku, so i biber.


Korak 13:
Kratko kuvati sos, da se malo zgusne.


Korak 14:
Kada je sos gotov, dodati kuvanu (proceđenu) testeninu. Malo izmešati i servirati.


Korak 15:
Po želji, na alfredo taljatele možete posuti malo rendanog sira.


Prijatno!!!

Video Recept

Zanimljivost:

Restoran "Alfredo alla Scrofa" otvoren je 1907. godine u Rimu, kao gostionica koja služi hranu. Alfredo je počeo da radi ovde i da izmišlja recepte, čime je mesto postalo slavno. Da bi rešio zdravstveni problem svojoj trudnoj ženi, kuvar je izmislio čuveni recept za Alfredo taljatele, koji je izlečio njen nedostatak apetita.

Napišite vaše utiske i ocenite recept
5.0
5.0 od 5 zvezdica (broj ocena: 1)
Odličan100%
Vrlo dobar0%
Dobar0%
Nije loš0%
Loš0%
20/08/2024

Odlican recept, vrlo jasno i za početnike u kulinarstvu

NikolicMirjana