Bela Čorba


Ponosno vam predstavljam recept koji će probuditi nostalgiju za domaćim obrocima - Belu čorbu. Uz pažljivo odabrane sastojke i ljubav koju unesemo u svaki recept, verujemo da će bela čorba postati omiljeni obrok u vašem domu. Priprema je jednostavna, ali rezultat je nezaboravan - ukusan obrok koji će vas zagrejati i doneti osećaj zadovoljstva.








Sastojci:
- 500g Pilećeg filea
- 300g Šargarepe
- 300g Krompira
- 200g Graška
- 300g Korena peršuna
- 200g Crnog luka
- 1 Veza lista peršuna
- 200ml Mleka
- 200g Kisele pavlake
- 2.5L Vode
- So/Biber
- Ulje
Recept za 4 osobe
Prikaži recept za osobe
Kalorije:




Recept
Korak 1:
Priprema aparature:
– Nož
– Daska za sečenje
– Ljuštilica
– Varjača
– Šerpa
– Žica za mućenje
– Činija
Priprema Sastojaka
Korak 2:
Sitno iseckati luk.
Korak 3:
Šargarepu, krompir, koren peršuna iseći na sitnije kockice.
Korak 4:
Pileći file iseći na kockice.
Korak 5:
Peršunov list sitno iseckati i ostaviti sa strane.
Priprema Bele Čorbe
Korak 6:
Zagrejati ulje u šerpi, dodati luk i dinstati na umerenoj temperaturi (oko 10 minuta).
Korak 7:
Dodati piletinu, pa dinstati dok piletina ne pusti svoj sok.
Korak 8:
Ubaciti preostalo povrće i dinstati da omekša.
Korak 9:
Začiniti (so i biber) i ubaciti sitno iseckan peršunov list.
Korak 10:
Sipati mleko, pa krčkati 10-ak minuta.
Korak 11:
Dodati vodu i ostaviti da se lagano kuva 45 minuta.
Korak 12:
Pred kraj, u činiji razmutiti pavlaku koristeći malo kuvane čorbe, pa sipati u šerpu gde se kuva čorba (Možete malo razmutiti čorbu žicom za mućenje, da se pavlaka lepo rastvori).
Korak 13:
Kuvati još 15-ak minuta.
Korak 14:
Bela čorba je gotova, možete je poslužiti kada se malo ohladi.
Prijatno!!!
Video Recept
U francuskoj kuhinji bela čorba poznata je kao "vichyssoise" i često se servira hladna, dok u grčkoj kuhinji postoji varijanta po imenu "avgolemono", koja uključuje jaja i limun, dajući joj karakterističan ukus.
Nema utisaka o ovom receptu. Budite prvi koji će napisati svoje misljenje.