Početna » Recepti » Bela Čorba

Bela Čorba

Vreme čitanja recepta: 2 min

Ponosno vam predstavljam recept koji će probuditi nostalgiju za domaćim obrocima - Belu čorbu. Uz pažljivo odabrane sastojke i ljubav koju unesemo u svaki recept, verujemo da će bela čorba postati omiljeni obrok u vašem domu. Priprema je jednostavna, ali rezultat je nezaboravan - ukusan obrok koji će vas zagrejati i doneti osećaj zadovoljstva.

Tabela sadržaja:
  1. Sastojci
  2. Recept
  3. Video Recept
Vreme pripreme sastojaka: 20 min.
Vreme kuvanja: 100 min.
Težina pripreme: Lako
Bela Čorba sa piletinom i povrćem

Sastojci:

  • 500g Pilećeg filea
  • 300g Šargarepe
  • 300g Krompira
  • 200g Graška
  • 300g Korena peršuna
  • 200g Crnog luka
  • 1 Veza lista peršuna
  • 200ml Mleka
  • 200g Kisele pavlake
  • 2.5L Vode
  • So/Biber
  • Ulje

Recept za 4 osobe

Prikaži recept za osobe

Kalorije:

Ukupan broj kalorija: 944 kcal
Broj kalorija po osobi: 236 kcal

Recept

Korak 1:
Priprema aparature:
– Nož
– Daska za sečenje
– Ljuštilica
– Varjača
– Šerpa
– Žica za mućenje
– Činija


Priprema Sastojaka

Korak 2:
Sitno iseckati luk.


Korak 3:
Šargarepu, krompir, koren peršuna iseći na sitnije kockice.


Korak 4:
Pileći file iseći na kockice.


Korak 5:
Peršunov list sitno iseckati i ostaviti sa strane.


Priprema Bele Čorbe

Korak 6:
Zagrejati ulje u šerpi, dodati luk i dinstati na umerenoj temperaturi (oko 10 minuta).


Korak 7:
Dodati piletinu, pa dinstati dok piletina ne pusti svoj sok.


Korak 8:
Ubaciti preostalo povrće i dinstati da omekša.


Korak 9:
Začiniti (so i biber) i ubaciti sitno iseckan peršunov list.


Korak 10:
Sipati mleko, pa krčkati 10-ak minuta.


Korak 11:
Dodati vodu i ostaviti da se lagano kuva 45 minuta.


Korak 12:
Pred kraj, u činiji razmutiti pavlaku koristeći malo kuvane čorbe, pa sipati u šerpu gde se kuva čorba (Možete malo razmutiti čorbu žicom za mućenje, da se pavlaka lepo rastvori).


Korak 13:
Kuvati još 15-ak minuta.


Korak 14:
Bela čorba je gotova, možete je poslužiti kada se malo ohladi.


Prijatno!!!

Video Recept

Zanimljivost:

U francuskoj kuhinji bela čorba poznata je kao "vichyssoise" i često se servira hladna, dok u grčkoj kuhinji postoji varijanta po imenu "avgolemono", koja uključuje jaja i limun, dajući joj karakterističan ukus.

Napišite vaše utiske i ocenite recept
0.0
0.0 od 5 zvezdica (broj ocena: 0)
Odličan0%
Vrlo dobar0%
Dobar0%
Nije loš0%
Loš0%

Nema utisaka o ovom receptu. Budite prvi koji će napisati svoje misljenje.