Početna » Recepti » Cezar Salata

Cezar Salata

Vreme čitanja recepta: 2 min.

Cezar salata je jedna od najpopularnijih salata na našim prostorima. Često se jede po restoranima, ali uz ovaj recept takvu salatu možete pripremiti i kod kuće. Osim toga što je ukusna, ova salata je jedan od najzdravijih obroka.

Tabela sadržaja:
  1. Sastojci
  2. Recept
  3. Video Recept
Vreme pripreme sastojaka: 15 min.
Vreme kuvanja: 20 min.
Težina pripreme: Lako
Cezar Salata prirpema kod kuće

Sastojci:

  • 300g zelene salate (može ajzberg ili salata po ukusu)
  • 500g pilećeg filea (pileće belo meso)
  • 100g slanine
  • 4 tost hleba
  • 10g listova parmezana
  • Sastojci Cezar dresing
  • 200g majoneza
  • 20g senfa
  • 20g kiselih krastavaca
  • 20g parmezana

Recept za 4 osobe

Prikaži recept za osobe

Kalorije:

Ukupan broj kalorija: 732 kcal
Broj kalorija po osobi: 183 kcal

Recept

Korak 1:
Priprema aparature: Tiganj (po mogucnosti gril tiganj), Posuda za mešanje salate i dresinga, Mašice(hvataljke za meso) ili Viljuška za meso,  Žica za pripremu dresinga, Rende za kiseli krastavac i parmezan ukoliko je u komadu.


Priprema sastojaka:

Korak 2:
Oprati hladnom vodom zelenu salatu, osušiti i fino iscepkati na listiće srednje veličine (Ukoliko je ajzberg u pitanju oprati glavu, skinuti spoljne listove i nožem iseći na željenu veličinu).


Korak 3:
Iseći slaninu na tanke listove ili kupiti već isečenu.


Korak 4:
Očistiti piletinu od žilica i masnoće, zatim iseći na tanke linije i začiniti sa solju biberom ili začinima po volji.


Priprema Cezar dresinga:

Korak 5:
Izrendati kiseli krastavac na sitno.


Korak 6:
Pomešati sve sastojke zajedno sa kiselim krastavcima.


Korak 7:
Dresing sastaviti žicom da bude kremast, bez grmuljica.


Korak 8:
Ukoliko skladištite dresing, čuvati ga u zatvorenoj posudi u frižideru.


Priprema salate:

Korak 9:
Dodajte ulje u zagrejani tiganj, koji treba podesiti na srednju ka jačoj vatri(Uključiti ringlu malo iznad sredine – ovo dosta zavisi od vašeg šporeta, pa po osećaju pojačajte ili smanjite jačinu)


Korak 10:
Kada se ulje zagreje, dodajte piletinu i slaninu. Grilovati piletinu tako što je okrenete samo jednom, da se ne bi isušila. Slaninu ispržiti tako da bude hrskava.


Korak 11:
Tostirati tost hleb (može i običan ukoliko nemate tost) i iseći na jednake kockice


Korak 12:
Pomešati salatu sa dresingom, blago začiniti ako ima potrebe.


Korak 13:
Na salatu staviti slaninu, piletinu i sitne kockice tosta (krutone), i posuti parmezanom i maslinovim uljem za kraj.

Prijatno!!!

Video Recept

Zanimljivost:

Kako je Cezar salata dobila ime?
Kada se spomene Cezar, većina ljudi pomisli na rimskog imperatora Gaj Julije Cezara. Ova salata nije nazvana po njemu, već je dobila ime po osobi i mestu gde je izmišljena. Zahvaljujući Caesar Cardini i Hotelu Caesar, svako može da uživa u ovoj klasičnoj salati.

Napišite vaše utiske i ocenite recept
5.0
5.0 od 5 zvezdica (broj ocena: 1)
Odličan100%
Vrlo dobar0%
Dobar0%
Nije loš0%
Loš0%
16/03/2022

Svidja mo se sto pisete broj kalorija. A inace vrlo je detaljan opis spremanja. Hvala!

ZORICA NIKOLIC MARKOVIC