Coleslaw (Koslav) Salata


Ovaj recept nam stiže iz Amerike, a na našim prostorima prevod još nije usaglašeni. Mnogi ni ne prevode ime ovog recepta i koriste naziv "Coleslaw salata", a mi smo ga preveli kao "Koslav salata". Kako god zvali ovu salatu, uživaćete u njenom osvežavajućem ukusu. Zamislite simfoniju boja i tekstura – živopisne boje kupusa i šargarepe, dašak ljubičaste intrige i sve to spojeno u ukusnu salatu. Ostanite sa nama dok sa vama delimo strogo čuvane tajne pravljenja savršene salate od kupusa. Bilo da ste kuvar početnik ili iskusan profesionalac, ovaj recept je dizajniran da unese radost u vašu kuhinju.








Sastojci:
- 300g Belog kupusa
- 300g Ljubičastog kupusa
- 100g Šargarepe
- 100g Crnog luka
- 100g Ljubičastog luka
- 100g Majoneza
- 100g Kisele pavlake
- Dve kašike soka od limuna
- So/Biber
Recept za 4 osobe
Prikaži recept za osobe
Kalorije:




Recept
Korak 1:
Priprema aparature:
– Nož
– Daska za sečenje
– Činija
– Rende
– Viljuška
– Kašika
Priprema Sastojaka
Korak 2:
Očistiti šargarepu, crni i ljubičasti luk.
Korak 3:
Šargarepu izrendati na krupnije rende.
Korak 4:
Crni i ljubičasti luk preseći na pola, pa iseći na tanje trake.
Korak 5:
Beli i ljubičasti kupus iseći na tanke trake.
Priprema Koslav Salate
Korak 6:
Sve pripremljene sastojke staviti u činiju, zatim dodati majonez, pavlaku, limunov sok, so i biber.
Korak 7:
Dobro izmešati sastojke. Koslav salata je spremna.
Prijatno!
Video Recept
Kao i veći deo američke kuhinje, salata od kupusa je inspirisana jelima iz celog sveta. Koreni recepata salate od kupusa sežu do starog Rima. Rimski građani su često jeli obrok sa kupusom.
Nema utisaka o ovom receptu. Budite prvi koji će napisati svoje misljenje.