Početna » Recepti » Ćufte u Paradajz Sosu

Ćufte u Paradajz Sosu

Vreme čitanja recepta: 3 min.

Jednostavan recept za ćufte u paradajz sosu, koji se brzo priprema. Ćufte se uglavnom pripremaju za ručak, ali uz neki prilog mogu biti dobra ideja za porodičnu večeru. Deca se obraduje ovom jelu, pogotovo kada ga uparite sa pire krompirom. Probajte ovaj recept pa nam javite utiske, prijatno.

Tabela sadržaja:
  1. Sastojci
  2. Recept
  3. Video Recept
Vreme pripreme sastojaka: 30 min.
Vreme kuvanja: 50 min.
Težina pripreme: Lako
Ćufte u paradajz sosu | Recepti Perun

Sastojci:

  • 700g Mešanog mlevenog mesa (Svinjetina / Junetina)
  • 2 Jaja
  • 80ml Mleka
  • 80g Prezle
  • 500ml Soka od paradajza ili pelata
  • 15g Brašna
  • 10g Svežeg Persuna
  • So / Biber

Recept za 4 osobe

Prikaži recept za osobe

Kalorije:

Ukupan broj kalorija: 1376 kcal
Broj kalorija po osobi: 344 kcal

Recept

Korak 1:
Priprema aparature:
– Šerpa
– Žica ili Varjača (za mešanje)
– Vatrostalna posuda ili neka druga posuda (pleh) koja može da trpi velike temperature
– Obla posuda
– Nož (za pripremu sastojaka)
– Posuda sa malo vode


Priprema Sastojaka

Korak 2:
Na suvoj dasci iseći peršun (na sitne komade).


Pravljenje smese za ćufte

Korak 3:
U oblu posudu ubaciti mleveno meso i dodati jaja, mleko, peršun, prezlu i začine (Prezlu treba dodavati postepeno, možda vam neće biti potrebna sva količina, a možda ćete morati dodati još. Zavisno od veličine jaja).


Oblikovanje Ćufti

Korak 4:
Kada napravite smesu za ćufte, pripremite posudu sa malo vode (Masa ne treba da bude previse vlazna, ali ni previse hlebasta i suva. Kada se smesa ne lepi za ruke i ima čvrstu teksturu onda je gotova).


Korak 5:
Pravite ćufte od smese koju ste napravili, tako što ćete blago nakvasiti vrhove prstiju i praviti kuglice (Isti proces ponavljati pri svakom pravljenju ćufti).


Slaganje Ćufti u Pleh

Korak 6:
Tako napravljene ćuftice poslažite u posudu ili pleh (ne bi trebale da se dodiruju).


Priprema Paradajz Sosa

Korak 7:
U pelati ili sok od paradajza dodajte malo brašna, kako bi se sos zgusnuo. Mešati kako bi se paradajz sos i brašno sjedinilo (razbiti komadiće paradajza, ukoliko ih ima).


Korak 8:
Preliti ćufte sosom koji ste malopre napravili (Ćufte da budu skroz prelivene sosom), posuti preko peršun ili neki drugi suvi začin koji volite.


Pečenje Ćufti

Korak 9:
Zagrejati rernu na 160°C, stavite posudu u rernu i ćufte zapecite 40 minuta. Posle odredjenog vremena ispratite da li treba smanjiti temperaturu ili je treba povećati (zavisno od toga kako se ponaša sos) – Da li je zagoreo ili je previše redak.


Korak 10:
Nakon 40-50minuta, ćufte će biti spremne za jelo. Naša preporuka je da se ćufte u paradajz sosu upare sa pire krompirom.


Prijatno!

Video Recept

Zanimljivost:

Verzije ćufti u svetu
Možda vam je najpoznatija italijansko-američka verzija jela, ali tu su i švedski kottbullar, španski albondigas, holandski bitterballen, grčki keftedes, južnoafrički skilpedjies, a iz Indije preko Bliskog istoka kofta. Ovo je samo nekoliko primera široke popularnosti ćufte, koje se često prave od jagnjetine, svinjetine i drugog mesa.

Napišite vaše utiske i ocenite recept
5.0
5.0 od 5 zvezdica (broj ocena: 3)
Odličan100%
Vrlo dobar0%
Dobar0%
Nije loš0%
Loš0%
26/02/2024

Recept jednostavan, ćufte preukusne!

Jelo je ušlo na moju listu omiljenih jela.

Itana
02/12/2023

Jelena
13/01/2023

Najbolje cufte koje sam napravila, do sada! Hvala na receptu.

Una