Grašak


Tražite jednostavan i ukusan prilog, koji je veoma zdrav? Ne tražite dalje od ovog ukusnog graška! Bez obzira uz koje meso ga servirate, ovaj prilog će oduševiti sve koji imaju priliku da ga probaju. Napravite ovaj ukusni prilog danas i impresionirajte goste svojim kulinarskim umećem!








Sastojci:
- 800g Graška
- 1 Glavica crnog luka (veća)
- 4 Čena belog luka
- 2 Šargarepe
- 2 Krompira
- 200ml Mleka
- So/Biber
- Ulje
- Voda
Recept za 4 osobe
Prikaži recept za osobe
Kalorije:




Recept
Korak 1:
Pripremiti aparaturu pre početka rada:
– Šerpa
– Nož
– Daska za sečenje
– Cediljka
– Rende
– Varjača
Priprema sastojaka:
Korak 2:
Sitno iseckati beli i crni luk.
Korak 3:
Šargarepu i krompir oljuštiti, oprati i iseckati na krupnije kocke.
Korak 4:
Grašak staviti u cediljku i oprati pod mlazom vode.
Dinstanje sastojaka:
Korak 5:
U šerpi zagrejati ulje, zatim dodati crni luk. Propržiti na slabijoj temperaturi (4-5 minuta), da ne bi luk zagoreo.
Korak 6:
Dodati beli luk pa pržiti jos 2-3 minuta.
Korak 7:
Dodati šargarepu i krompir, pa propržiti 5 minuta uz povremeno mešanje.
Korak 8:
Dodati grašak, sipati mleko i začiniti solju i biberom. Sve to dobro promešati.
Korak 9:
Kuvati 4-5 minuta, pa sipati vodu.
Korak 10:
Ostaviti da se kuva, uz povremeno mešanje.
Korak 11:
Kuvati oko 30 minuta (u zavisnosti kakav je grašak), na umerenoj temperaturi. Kada je gotov, grašak bi trebao da je lepo gust.
Korak 12:
Poslužiti uz neko meso. Naš predlog je pohovana piletina sa susamom.
Prijatno!!!
Video Recept
Da li ste zanli?
Da jedna porcija graška sadrži vitamin C koliko i dve velike jabuke, a više vlakana nego kriška integralnog hleba.
Kremasto, slasno i jednostavno! Lepši grašak nisam spremila!