Početna » Recepti » Grilovani Pileći Batak u Tiganju

Grilovani Pileći Batak u Tiganju

Vreme čitanja recepta: 1 min.

Kada je u pitanju izbor mesa za ručak, mnogi vole grilovani pileći batak. Jedini razlog zbog kojeg ljudi izbegavaju ovakvu pripremu bataka je odkoštavanje (odvajanje mesa od kosti). U našem video receptu možete videti kako se batak odvaja od kosti. Ukoliko nemate vremena za otkoštavanje ili vam je komplikovano, možete kupiti batak bez kostiju. Ispratite naš recept i pripremite ukusne batake za porodični ručak. Prijatno.

Tabela sadržaja:
  1. Sastojci
  2. Recept
  3. Video Recept
Vreme pripreme sastojaka: 10 min.
Vreme kuvanja: 20 min.
Težina pripreme: Lako
Grilovani Pileći Batak u Tiganju

Sastojci:

  • 1kg Pilećih bataka
  • Ulje
  • So/Biber po ukusu

Recept za 4 osobe

Prikaži recept za osobe

Kalorije:

Ukupan broj kalorija: 1576 kcal
Broj kalorija po osobi: 394 kcal

Recept

Korak 1:
Priprema aparature:
– Tiganj
– Hvataljka za meso (ili viljuška)
– Tanjir sa ubrusom
– Daska za sečenje
– Nož


Pripema sastojaka:

Korak 2:
Odvojiti batak od kosti i iseći hrskavicu.


Pečenje Pilećeg Bataka:

Korak 3:
Ugrejati ulje u tiganju.


Korak 4:
Peći svaku stranu oko 10 minuta (paziti da se batak ne presuši).


Korak 5:
Začiniti sa solju i biberom. Možete dodati još neki začin koji volite.


Korak 6:
Izvaditi batak na tanjir sa ubrusom, da bi ubrus upio višak ulja. (možete poklopiti ovaj tanjir, da se batak ne bi ohladio)


Korak 7:
Manje od minute je potrebno da se batak ocedi, nakon toga ga možete servirati po želji.


Prijatno!!!

Video Recept

Zanimljivost:

Da li znate da kokoške bolje vide od ljudi?
Mnogi veruju da kokoške imaju slab vid i da su daltonisti, ali u stvari kokoške bolje vide od ljudi. Imaju dobro organizovano oko sa pet tipova svetlosnih receptora, koji im omogućavaju da vide mnoge boje u bilo kom delu mrežnjače.

Napišite vaše utiske i ocenite recept
5.0
5.0 od 5 zvezdica (broj ocena: 1)
Odličan100%
Vrlo dobar0%
Dobar0%
Nije loš0%
Loš0%
26/06/2023

супер је

никола