Početna » Recepti » Grilovani Pileći File (Pileće belo meso)

Grilovani Pileći File (Pileće belo meso)

Vreme čitanja recepta: 2 min.

Pileći file (pileće belo meso) važi za jednu od najzdravijih namirnica životinjskog proekla. Zbog ovoga je odličan izbor za ishranu male dece, sportista, starijih osoba i svih ostalih koji vode računa o svom zdravlju. Piletina sadrži manje masti i kalorija od ostalih vrsta mesa, a bogata je proteinima i vitaminima. Pileći file se lako i brzo priprema, vrlo je ukusan i lako se kombinuje sa ostalim namirnicama pa je veoma zastupljen u svim svetskim kuhinjama.

Tabela sadržaja:
  1. Sastojci
  2. Recept
  3. Video Recept
Vreme pripreme sastojaka: 5 min.
Vreme kuvanja: 10 min.
Težina pripreme: Lako
Grilovani pileći file (Pileće belo meso)

Sastojci:

  • 1kg Pilećeg filea
  • So po ukusu
  • Biber po ukusu
  • Ostali začini po ukusu
  • Ulje

Recept za 4 osobe

Prikaži recept za osobe

Kalorije:

Ukupan broj kalorija: 1640 kcal
Broj kalorija po osobi: 410 kcal

Recept

Korak 1:
Priprema aparature:
– Tiganj (po mogucnosti gril tiganj)
– Jedne hvataljke za meso – mašice ili viljuška (za okretanje mesa)
– Daska za sečenje
– Nož


Korak 2:
Očistiti piletinu od žilica i od masnoće. Ako želite da ubrzate proces pečenja, možete preseći file po sredini (dužinski) kako bi dobili tanja dva komada mesa od jednog filea. Takođe možete blago izlupati piletinu mesarskim čekićem preko folije (ali paziti da se ne pretera i ne uništi meso).


Korak 3:
Dodajte ulje u ugrejni tiganj, koji treba podesiti na srednju ka jačoj vatri. (Uključiti ringlu malo iznad sredine – ovo dosta zavisi od vašeg šporeta, pa po osećaju pojačajte ili smanjite jačinu)


Korak 4:
Opeći piletinu podjednako sa obe strane, okretati samo jednom. Paziti da se piletina ne isuši (da ostane sočna), a da opet bude pečena. Tanji delovi mesa će uvek biti brže pečeni.

Prijatno!!!

Video Recept

Zanimljivost:

Kokoške su podvrsta ptica kojih ima najviše na svetu.
Pilići se uzgajaju za hranu širom sveta. Sa oko 25 milijardi primeraka raštrkanih širom sveta, one znatno nadmašuju svu ostalu živinu. Godine 1980. oko 10% kokoškine težine činilo je belo meso, dok u 2007. godini oko 21% kokošijeg mesa čini belo meso.

Napišite vaše utiske i ocenite recept
0.0
0.0 od 5 zvezdica (broj ocena: 0)
Odličan0%
Vrlo dobar0%
Dobar0%
Nije loš0%
Loš0%

Nema utisaka o ovom receptu. Budite prvi koji će napisati svoje misljenje.