Grilovano Povrće u Tiganju
Kada spomenemo grilovano povrće, odmah pomislimo na roštilj. Ukoliko je loše vreme, nemate dvorište ili nemate dovoljno slobodnog vremena da spremite roštilj, prateći ovaj recept možete spremiti sočno i ukusno grilovano povrće u tiganju. Lako se sprema i nije vam potrebno puno vremena da bi ste napravili ovaj ukusni prilog.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 2 crvene paprike
- 6 šampinjona
- Maslinovo ulje
- So po ukus
- Biber po ukusu
Recept za 4 osobe
Prikaži recept za osobe
Kalorije:
Recept
Ovaj recept možete napraviti od povrća po vašem izboru, mi smo vam samo dali predlog i način pripreme.
Korak 1:
Priprema aparature – Jedan tiganj za grilovanje, jedna varjača ili jedne hvataljke za meso (mašice) za okretanje/ mešanje povrća.
Korak 2:
Oprati povrće i iseći na željeni oblik, povrće kojem treba duže da se obradi iseći na tanje i manje komade.
Korak 3:
Dodajte ulje u ugrejni tiganj, koji treba podesiti na srednju ka jačoj vatri. (Uključiti ringlu malo iznad sredine – ovo dosta zavisi od vašeg šporeta, pa po osećaju pojačajte ili smanjite jačinu).
Korak 4:
Nakon par minuta dodati povrće, prvo ubacivati ono povrće kojem treba duže vremena da se obradi i koje je sečeno na veće i deblje komade. Okrećite povrće da vam ne zagori.
Korak 5:
Nakon što je povrće obrađeno začiniti po ukusu sa solju, biberom, i začinima po ukusu.
Korak 6:
Možete servirati u posudi sa strane ili na tanjiru kao prilog uz meso ili ribu.
Prijatno!!!
Video Recept
Poreklo tikvice
Tikvica je jestiva biljka prvi put zabeležena 1901. godine u Milanu, Italija. Ovo je bio najraniji poznati dokaz o ovom povrću, koji je bio ne tako davno! Tikvice su unuke jedne vrste tikvica iz Centralne Amerike. Kada je počela evropska kolonizacija Amerike, tikvice su donete u Evropu gde je počelo njihovo uzgajanje.
Super,jasno i ukusno. Ja sam dodala i grašak.
Savršeno, konkretno i razumljivo. Svaka čast!
Ma nema nista bolje od grilovanih tikvica i povrca spremljenog na isti nacin! Moja porodica obozava grilovano. Jos od kada smo nabavili solis stoni gril ne mozemo da se odviknemo od spremanja grilovanog povrca na terasi.
Brzo se spremi, a zdravo je. Hvala za recept.