Početna » Recepti » Grilovano Povrće i Svinjski File

Grilovano Povrće i Svinjski File

Vreme čitanja recepta: 2 min.

Dosta ljudi kaže da im je grilovano povrće jedan od omiljenih letnjih obroka, a kada se uz to doda sočni svinjski file dobije se fantastičan ručak. Ovim zdravim jelom uvek možete obradovati vašu porodicu i prijatelje. Brzo se priprema, a korišćenjem raznog povrća i začina možete dobiti različite ukuse.

Tabela sadržaja:
  1. Sastojci
  2. Recept
  3. Video Recept
Vreme pripreme sastojaka: 20 min.
Vreme kuvanja: 25 min.
Težina pripreme: Lako
Grilovano povrće i svinjski file | Recepti Perun

Sastojci:

  • 1kg Svinjskog filea
  • 2 Tikvice
  • 2 Crvene paprike
  • 8 Šampinjona
  • Maslinovo ulje
  • So/Biber po ukusu

Recept za 4 osobe

Prikaži recept za osobe

Kalorije:

Ukupan broj kalorija: 1980 kcal
Broj kalorija po osobi: 495 kcal

Recept

Ovaj recept možete napraviti od povrća po vašem izboru, mi smo vam samo dali predlog i način pripreme.

Korak 1:
Priprema aparature:
– 2 Tiganja za grilovanje (Svinjski file i Povrće)
– Hvataljke za meso (mašice) ili viljuška za okretanje mesa
– Varjača
– Nož za obradu mesa i seckanje povrća


Priprema Sastojaka:

Korak 2:
Očistiti svinjski file od opne i od svih zilica


Korak 3:
Oprati povrće i iseći na željeni oblik, povrće kojem treba duže da se obradi iseći na tanje i manje komade.


Priprema Grilovanog Povrća i Svinjskog filea:

Korak 4:
Nauljiti i ugrajeti tiganj, kada se tiganj ugreje krenuti sa grilovanjem svinjskog filea 4-6 minuta sa svake strane (4 strane), na jakoj vatri. File se ne sme isušiti, mora biti sočan. Paziti da temperatura pečenja mesa ne bude prejaka, jer ce se spolja stvoriti tvrda kora a iznutra meso neće biti pečeno do kraja.


Korak 5:
Kada drugi put okrenemo svinjski file, krenuti polako sa grilovanjem povrća.


Korak 6:
Ugrejati tiganj (srednja ka jačoj vatri), dodati ulje i nakon par minuta dodati povrće. Prvo dodavati ono povrće kojem treba duže vremena da se obradi i koje je sečeno na veće i deblje komade.


Korak 7:
Nakon što je povrće obrađeno začiniti po ukusu sa solju, biberom, i začinima koje volite. Povrće ne smemo previše obraditi jer ce postati bljutavo ili suvo, zavisno od toga koliko vode ima u sebi.


Korak 8:
Nakon pečenja začiniti meso sa solju i biberom ili nekim drugim začinom po izboru.


Korak 9:
Servirati meso (u komadu ili isečeno) uz grilovano povrće.


Prijatno!!!

Video Recept

Zanimljivost:

Brokoli sadrži više proteina nego biftek!
Brokoli je dobio loš glas pre nekoliko godina kada je predsednik Džordž Buš izjavio da ga više nikada neće jesti. Nažalost, to je verovatno bio loš potez jer je brokoli zapravo prilično dobar za vas. Osim uobičajene ishrane koja se dobija jedenjem povrća, brokoli generalno ima veliku količinu proteina. Pošto ne dolazi sa svim tim zasićenim i trans mastima ili holesterolom, možete dobiti sve proteine koji su vam potrebni uz značajno manji rizik od kardiovaskularnih bolesti.

Napišite vaše utiske i ocenite recept
0.0
0.0 od 5 zvezdica (broj ocena: 0)
Odličan0%
Vrlo dobar0%
Dobar0%
Nije loš0%
Loš0%

Nema utisaka o ovom receptu. Budite prvi koji će napisati svoje misljenje.