Jogurt Lepinje iz Tiganja


Ako ste u potrazi za nečim ukusnim i jednostavnim za pripremu, recept za jogurt lepinje će vas sigurno oduševiti! Ove lepinje možete poslužiti kao dodatak glavnim jelima ili kao bazu za ukusne sendviče. Bez obzira da li ste početnik u kuhinji ili iskusan kuvar, ovaj recept ima jednostavne korake za pripremu jogurt lepinja koje ne zahtevaju mnogo vremena ni posebne veštine.








Sastojci:
- 400g Brašna
- 300g Grčkog jogurta
- 100g Putera
- 1 Kašika sode bikarbone
- So
Recept za 4 osobe
Prikaži recept za osobe
Kalorije:




Recept
Korak 1:
Priprema aparature:
– Činija
– Oklagija
– Tiganj
Priprema Testa
Korak 2:
Sipati u činiju brašno, grčki jogurt, sodu bikarbonu i so.
Korak 3:
Zamesiti testo.
Korak 4:
Testo podeliti na 12 ili 16 delova (loptica).
Korak 5:
Svaku lopticu rastanjiti.
Priprema Jogurt Lepinja
Korak 6:
Zagrejati tiganj na srednju temperaturu, zatim ga premazati puterom.
Korak 7:
Staviti lepinju u zagrejan tiganj i peći oko 2 minuta.
Korak 8:
Okrenuti na drugu stranu i peći još 2 minuta. Proces pečenja ponoviti za svo testo (lepinje).
Korak 9:
Jogurt lepinje odlično idu uz sir, kajmak, ajvar, ili kao slatka varijanta uz džem, pekmez ili krem.
Prijatno!
Video Recept
Iako je teško odrediti poreklo jogurt lepinja, ona su veoma popularna u mnogim kulturama, posebno u Turskoj i drugim delovima Bliskog Istoka, gde jogurt ima važnu ulogu u tradicionalnoj kuhinji.
Odličan recept , nikad lakse i nikad lepse lepinje nisam probala.
Odlično, svaka čast!