Kari Pirinač
Zemlja porekla ovog priloga je Indija, a glavni sastojak mu je začin - kari. Kari pirinač još uvek nije popularan na našim prostorima, ali je veoma ukusan i može se služiti uz bilo koju vrstu mesa. Najpoznatiji su japanski i indijski kari pirinač, a postoje razni ukusni recepti sa ovim začinom.
Sastojci:
- 300g Pirinča
- 20g Kari začina
- 100g Crnog luka (sečenog na kockice)
- 20ml Maslinovog ulja
- Voda
- So/Biber po ukusu
Recept za 4 osobe
Prikaži recept za osobe
Kalorije:
Recept
Korak 1:
Priprema aparature:
– Šerpa ili lonac
– Varjača (za mešanje)
– Daska za sečenje
– Nož (za pripremu sastojaka)
Priprema Sastojaka:
Korak 2:
Iseći crni luk na kockice.
Priprema Kari Pirinča:
Korak 3:
Izdinstati luk na ulju.
Korak 4:
Zatim dodati pirinač i mešati dok zrno ne postane staklasto, ni zrno ni luk ne smeju zagoreti (30ak sekundi).
Korak 5:
Dodati vodu iz dva puta, količina vode(tečnosti) uvek je veća od količine pirinča. Umesto vode može se koristii i fond od povrća, mesni bujon, ili riblji fond, (voda gde se kuvalo povrće, meso ili riba) zavisno od potrebe.
Korak 6:
Dodati kari začin (Kari začin možete dodati i nakon dinstanja luka, kako bi aroma bila jača).
Korak 7:
Nakon što voda ispari, dodati začine i dašak maslinvog ulja.
Korak 8:
Paziti da pirinač ne zagori ili da se zrno ne prekuva(raspada).
Prijatno!!!
Video Recept
Kari začin se primenjuje u raznim receptima
Kari hleb je popularna japanska hrana. Sastoji se od japanskog karija umotanog u komad testa, koji se zatim premazuje hlebnim mrvicama i prži. Kari hleb se obično nalazi u pekarama i prodavnicama.
Odlican recept