Krmenadle


Danas se upuštamo u jelo koje je istovremeno prijatno i otmeno, neodoljive svinjske krmenadle. Ovo naizgled jednostavno jelo, sa svojim korenima u tradicionalnoj američkoj i evropskoj kuhinji, zauzima neprikosnoveno mesto za bilo kojim trpezarijskim stolom. Bez obzira da li ste iskusan kuvar ili početnik u kuhinji, naš recept će vas voditi korak po korak kako biste krmenadle pretvorili u sočno i ukusno remek-delo.








Sastojci:
- 8 Krmenadli
- Ulje
- So/Biber
Recept za 4 osobe
Prikaži recept za osobe
Kalorije:




Recept
Korak 1:
Priprema aparature:
– Čekić za meso
– Daska za sečenje
– Pek papir (ili najlon kesa)
– Tiganj
– Viljuška
– Tanjir
Priprema Sastojaka
Korak 2:
Krmenadle lepo istanjiti čekićem za meso (između dva pek papira ili najlon kese).
Korak 3:
Začiniti meso sa solju i biberom.
Priprema Krmenadli
Korak 4:
Dodati ulje u tiganj, staviti na ringlu i zagrejati na umerenoj temperaturi.
Korak 5:
Spustiti krmenadle u tiganj, i peći ih po 3 minuta sa obe strane (paziti da ne zagore).
Korak 6:
Kada su pečene, viljuškom ih izvaditi i staviti na tanjir.
Korak 7:
Krmenadle odlično idu uz skoro sve priloge, a mi vam predlažemo pire krompir, grašak ili pekarski krompir iz rerne.
Prijatno!
Video Recept
Svinjetina je meso koje se najviše konzumira u svetu. Statistika kaže da oko 36% ukupno pojedenog mesa je svinjetina, a krmenadle su omiljeni komadi!
Nema utisaka o ovom receptu. Budite prvi koji će napisati svoje misljenje.