Početna » Recepti » Krmenadle

Krmenadle

Vreme čitanja recepta: 1 min

Danas se upuštamo u jelo koje je istovremeno prijatno i otmeno, neodoljive svinjske krmenadle. Ovo naizgled jednostavno jelo, sa svojim korenima u tradicionalnoj američkoj i evropskoj kuhinji, zauzima neprikosnoveno mesto za bilo kojim trpezarijskim stolom. Bez obzira da li ste iskusan kuvar ili početnik u kuhinji, naš recept će vas voditi korak po korak kako biste krmenadle pretvorili u sočno i ukusno remek-delo.

Tabela sadržaja:
  1. Sastojci
  2. Recept
  3. Video Recept
Vreme pripreme sastojaka: 15 min.
Vreme kuvanja: 30 min.
Težina pripreme: Lako
Svinjske krmenadle

Sastojci:

  • 8 Krmenadli
  • Ulje
  • So/Biber

Recept za 4 osobe

Prikaži recept za osobe

Kalorije:

Ukupan broj kalorija: 2168 kcal
Broj kalorija po osobi: 542 kcal

Recept

Korak 1:
Priprema aparature:
– Čekić za meso
– Daska za sečenje
– Pek papir (ili najlon kesa)
– Tiganj
– Viljuška
– Tanjir


Priprema Sastojaka

Korak 2:
Krmenadle lepo istanjiti čekićem za meso (između dva pek papira ili najlon kese).


Korak 3:
Začiniti meso sa solju i biberom.


Priprema Krmenadli

Korak 4:
Dodati ulje u tiganj, staviti na ringlu i zagrejati na umerenoj temperaturi.


Korak 5:
Spustiti krmenadle u tiganj, i peći ih po 3 minuta sa obe strane (paziti da ne zagore).


Korak 6:
Kada su pečene, viljuškom ih izvaditi i staviti na tanjir.


Korak 7:
Krmenadle odlično idu uz skoro sve priloge, a mi vam predlažemo pire krompir, grašak ili pekarski krompir iz rerne.


Prijatno!

Video Recept

Zanimljivost:

Svinjetina je meso koje se najviše konzumira u svetu. Statistika kaže da oko 36% ukupno pojedenog mesa je svinjetina, a krmenadle su omiljeni komadi!

Napišite vaše utiske i ocenite recept
0.0
0.0 od 5 zvezdica (broj ocena: 0)
Odličan0%
Vrlo dobar0%
Dobar0%
Nije loš0%
Loš0%

Nema utisaka o ovom receptu. Budite prvi koji će napisati svoje misljenje.