Kuvana Boranija


Dobrodošli u svet kulinarstva. Danas vas pozivamo da krenete na divno putovanje kroz živopisni svet „Kuvane boranije“. U ovom jednostavnom, ali primamljivom receptu, pretvorićemo boraniju u senzacionalno jelo koje ćete obožavati. Uz ovaj recept i deca će zavoleti boraniju. Naš recept je bez mesa, ali ako ste mesožder, slobodno dodajte meso po vašem izboru. Ako ste spremni, vreme je da krenemo sa kuvanjem.








Sastojci:
- 800g Boranije
- 200g Šargarepe
- 100g Krompira
- 200g Crnog luka
- 2 Čena belog luka
- 200g Kisele pavlake
- 200ml Mleka
- Vegeta
- So/Biber
- Ulje
- Voda
Recept za 4 osobe
Prikaži recept za osobe
Kalorije:




Recept
Korak 1:
Priprema aparature:
– Nož
– Daska za sečenje
– Varjača
– Šerpa
Priprema Sastojaka
Korak 2:
Boraniju oprati hladnom vodom.
Korak 3:
Iseckati crni i beli luk.
Korak 4:
Šargarepu i krompir iseći na krupnije kocke.
Korak 5:
Iseckati peršun (na sitne komade).
Priprema Kuvane Boranije
Korak 6:
Zagrejati ulje u šerpi, pa propržiti crni luk.
Korak 7:
Povremeno promešati luk (da ne zagori), i dinstati ga da omekša.
Korak 8:
Sipati malo vode.
Korak 9:
Dodati beli luk (mešati da ne zagori).
Korak 10:
Dodati i ostalo povrće (šargarepu, krompir i boraniju), pa sve zajedno dinstati, povremeno dodajući vodu.
Korak 11:
Kad povrće omekša sipati mleko i ostaviti da se krčka.
Korak 12:
Pred kraj dinstanja začiniti (so, biber, vegeta, peršun).
Korak 13:
Kada je sve skuvano dodati razmućenu pavlaku i kuvati još 5 minuta.
Korak 14:
Posle 5 minuta vaša boranija je spremna. Ostavite malo da se ohladi, pa je poslužite.
Prijatno!
Video Recept
Postoje dve vrste boranije. Boranija koja raste poput loze (koja se penje) i druga vrsta koja raste u širinu. Plodovi boranije mogu biti različitih boja: zelene, žute, ljubičaste, a postoji i boranija išarana crvenom bojom.
Pun užitak,tako je pravim stalno