Kuvani (Bareni) Krompir


Na našim prostorima krompir je jedan od najčešćih priloga za ručak. Postoji dosta različitih recepata sa krompirom, a mi smo odlučili da vam prvo predstavimo najlakši recept - Kuvani (bareni) krompir. Ovaj recept je pre svega namenjen za početnike, pošto ljudi koji su proveli više vremena u kuhinji do sada su nebrojano puta pripremili ovaj prilog.








Sastojci:
- 800g Krompira
- So po ukusu
Recept za 4 osobe
Prikaži recept za osobe
Kalorije:




Recept
Korak 1:
Priprema aparature:
– Šerpa ili lonac
– Nož
– Ljuštilica (Ukoliko je imate)
– Cediljka za ceđenje
Korak 2:
Oljuštiti i oprati krompir, zatim iseći na željeni oblik (što je oblik veći, duže će trebati krompiru da se skuva).
Korak 3:
U vodu dodati so pa krompir i pustiti da se kuva na srednjoj vatri.
Korak 4:
Nakon što je krompir kuvan, procediti ga.
Korak 5:
Začiniti ako želite (po ukusu). Paziti da se ne prezačini, jer je voda u kojoj je kuvan soljena.
Prijatno!
Video Recept
Krompir u svemiru.
Krompir je prvo povrće koje je uspešno uzgajano u svemiru, ovaj projekat su izveli Univerzitet Wisconsin-Madison i NASA 1995. godine.
За почетнике одлично објашњено.