Početna » Recepti » Kuvani (Bareni) Krompir

Kuvani (Bareni) Krompir

Vreme čitanja recepta: 1 min.

Na našim prostorima krompir je jedan od najčešćih priloga za ručak. Postoji dosta različitih recepata sa krompirom, a mi smo odlučili da vam prvo predstavimo najlakši recept - Kuvani (bareni) krompir. Ovaj recept je pre svega namenjen za početnike, pošto ljudi koji su proveli više vremena u kuhinji do sada su nebrojano puta pripremili ovaj prilog.

Tabela sadržaja:
  1. Sastojci
  2. Recept
  3. Video Recept
Vreme pripreme sastojaka: 10 min.
Vreme kuvanja: 30 min.
Težina pripreme: Lako
Kuvani (Bareni) Krompir - prilog za ručak | Recepti Perun

Sastojci:

  • 800g Krompira
  • So po ukusu

Recept za 4 osobe

Prikaži recept za osobe

Kalorije:

Ukupan broj kalorija: 824 kcal
Broj kalorija po osobi: 206 kcal

Recept

Korak 1:
Priprema aparature:
– Šerpa ili lonac
– Nož
– Ljuštilica (Ukoliko je imate)
– Cediljka za ceđenje


Korak 2:
Oljuštiti i oprati krompir, zatim iseći na željeni oblik (što je oblik veći, duže će trebati krompiru da se skuva).


Korak 3:
U vodu dodati so pa krompir i pustiti da se kuva na srednjoj vatri.


Korak 4:
Nakon što je krompir kuvan, procediti ga.


Korak 5:
Začiniti ako želite (po ukusu). Paziti da se ne prezačini, jer je voda u kojoj je kuvan soljena.

Prijatno!

Video Recept

Zanimljivost:

Krompir u svemiru.
Krompir je prvo povrće koje je uspešno uzgajano u svemiru, ovaj projekat su izveli Univerzitet Wisconsin-Madison i NASA 1995. godine.

Napišite vaše utiske i ocenite recept
5.0
5.0 od 5 zvezdica (broj ocena: 1)
Odličan100%
Vrlo dobar0%
Dobar0%
Nije loš0%
Loš0%
29/04/2024

За почетнике одлично објашњено.

Лаки