Početna » Recepti » Lazanje sa Piletinom (Belim Mesom)

Lazanje sa Piletinom (Belim Mesom)

Vreme čitanja recepta: 3 min.

Za vas smo pripremili jedan fantastičan recept: "Lazanje sa piletinom i bešamel sosom". Ovo klasično italijansko jelo savršena je mešavina ukusa i tekstura, kombinujući meku piletinu sa šampinjonima i kremastim bešamel sosom. To je savršen obrok za svaku priliku, bilo da želite da impresionirate goste ili samo želite ukusnu večeru za svoju porodicu. Zato zasučite rukave pa da počnemo.

Tabela sadržaja:
  1. Sastojci
  2. Recept
  3. Video Recept
Vreme pripreme sastojaka: 20 min.
Vreme kuvanja: 60 min.
Težina pripreme: Srednje
Lazanje sa Piletinom i Bešamel Sosom | Recepti Perun

Sastojci:

  • 600g Pilećeg filea (belo meso)
  • 2 Pakovanja kora za lazanje
  • 300g Trapist sira
  • 200g Šampinjona
  • 1 Glavica crnog luka
  • Origano
  • Bosiljak
  • So/Biber po ukusu
  • Ulje
  • Sastojci Bešamel Sos
  • 1L Mleka
  • 80g Putera
  • 80g Brašna
  • So/Biber po ukusu

Recept za 4 osobe

Prikaži recept za osobe

Kalorije:

Ukupan broj kalorija: 2184 kcal
Broj kalorija po osobi: 546 kcal

Recept

Korak 1:
Priprema aparature:
– Nož
– Daska za sečenje
– Rende
– Varjača
– Šerpa
– Duboki tiganj
– Pleh (ili vatrostalna posuda)


Priprema Sastojaka:

Korak 2:
Meso iseći na sitnije kockice.


Korak 3:
Usitniti crni luk.


Korak 4:
Sir izrendati na krupnije rende.


Korak 5:
Šampinjone iseći na sitnije kockice.


Priprema Bešamel Sosa

Korak 6:
Istopiti puter na niskoj temepraturi (60-80°C) i mešati da ne zagori. (Dok pripremate bešamel sos u isto vreme možete pripremati i belo meso)


Korak 7:
Nakon što smo otopili puter, u šerpu sa puterom dodati brašno i mešati dok se ne dobije masa srednje gustine. (Što više brašna dodamo sos će nam biti gušći, tako da napravite kako vam odgovara.)


Korak 8:
U ‘’ belu zapršku ‘’ dodati mleko sobne temperature. Dok dodajemo mleko intenzivno mešamo sa žicom kako bismo razbili potencijalne grudvice.


Korak 9:
Konsatntno mešati sos tokom kuvanja. Blago podići temperaturu i kuvati  dok bešamel sos ne dostigne odgovarajuću gustinu. Ukoliko primetite da sos ključa smanjiti temperaturu po osećaju.


Korak 10:
Kada je sos gotov, dodati so i biber po ukusu.


Priprema Belog Mesa

Korak 11:
Zagrejati ulje u dubokom tiganju na umerenoj temperaturi.


Korak 12:
Ubaciti iseckani crni luk, malo propržiti pa dodati meso. Dinstati 10-ak minuta.


Korak 13:
Dodati šampinjone, pa začiniti solju i biberom. Zatim dinstati još 10-ak minuta.


Priprema Lazanja

Korak 14:
Poređati sastojke u pleh sledećim redom:
– Bešamel sos
– Kore
– Bešamel sos
– Meso
– Sir

Ređati dok se sastojci ne potroše. Poslednji red ide samo bešamel sos, zatim posuti origanom i bosiljkom.


Korak 15:
Zagrejati rernu na 180°C, i peći 30-45 minuta (u zavisnosti od rerne).


Korak 16:
Pet minuta pre kraja izvaditi lazanje iz rerne i posuti ih rendanim sirom pa ih vratiti u rernu da se sir otopi i malo zapeče.


Prijatno!!!

Video Recept

Zanimljivost:

Lazanje su bile odličan obrok u mornarici. Republika Đenova je koristila lazanje na brodovima već u 12. veku.

Napišite vaše utiske i ocenite recept
0.0
0.0 od 5 zvezdica (broj ocena: 0)
Odličan0%
Vrlo dobar0%
Dobar0%
Nije loš0%
Loš0%

Nema utisaka o ovom receptu. Budite prvi koji će napisati svoje misljenje.