Početna » Recepti » Letnji Paprikaš

Letnji Paprikaš

Vreme čitanja recepta: 1 min.

Letnji paprikaš je jednostavan, ali izuzetno ukusan i zdrav obrok. Ova jelo ne samo da će vas oduševiti svojim bogatim ukusima, već će vas i okupiti za stolom, stvarajući nezaboravne trenutke. Pripremite se za uživanje u spoju svežih sastojaka i neodoljivih aroma koje će ovo jelo uneti u vaš dom. Krenimo zajedno u pripremu letnjeg paprikaša!

Tabela sadržaja:
  1. Sastojci
  2. Recept
  3. Video Recept
Vreme pripreme sastojaka: 15 min.
Vreme kuvanja: 60 min.
Težina pripreme: Lako
Letnji paprikaš sa mesom

Sastojci:

  • 300g Svinjskog buta (može svinjsko, juneće ili pileće meso)
  • 200g Graška
  • 200g Krompira
  • 200g Šargarepe
  • 150g Crnog luka
  • 150ml Soka od paradajza
  • 1 Kašičica slatke paprike
  • 100ml Ulja
  • Bisiljak
  • So/Biber
  • Voda

Recept za 4 osobe

Prikaži recept za osobe

Kalorije:

Ukupan broj kalorija: 1216 kcal
Broj kalorija po osobi: 304 kcal

Recept

Korak 1:
Priprema aparature:
– Nož
– Daska za sečenje
– Šerpa
– Varjača
– Kašika


Priprema Sastojaka

Korak 2:
Sitno iseckati crni luk.


Korak 3:
Krompir i šargarepu iseći na sitnije kockice.


Korak 4:
Meso iseći na kockice.


Priperma Letnjeg Paprikaša

Korak 5:
Zagrejati ulje u šerpi.


Korak 6:
Dodati luk i meso, pa propržiti 5 minuta.


Korak 7:
Sipati pola čaše vode i dinstati.


Korak 8:
Kada voda ispari dodati slatku papriku i sipati dve čaše vode.


Korak 9:
Kada paprikaš počne da vri, dodati krompir i šargarepu.


Korak 10:
Kuvati dok krompir malo ne omekša, pa dodati i grašak.


Korak 11:
Začiniti solju i biberom.


Korak 12:
Kuvati dok sve ne omekša.


Korak 13:
Pred kraj dodati sok od paradajza i malo bosiljka.


Korak 14:
Ostaviti da se krčka još 10-ak minuta.


Korak 15:
Letnji paprikaš je spreman, poslužite ga dok je još topao.


Prijatno!!!

Video Recept

Zanimljivost:

Prvi dokumentovani recept za pileći paprikaš pojavio se u kuvaru iz 1830. koji je napisan za „mađarske domaćice“, pod nazivom „Mađarski nacionalni kuvar“.

Napišite vaše utiske i ocenite recept
5.0
5.0 od 5 zvezdica (broj ocena: 1)
Odličan100%
Vrlo dobar0%
Dobar0%
Nije loš0%
Loš0%
03/02/2024

S obzirom da nisam kuvar, probao sam i ispalo je odlično, sve pohvale!

Nemanja Orlovic