Letnji Paprikaš
Letnji paprikaš je jednostavan, ali izuzetno ukusan i zdrav obrok. Ova jelo ne samo da će vas oduševiti svojim bogatim ukusima, već će vas i okupiti za stolom, stvarajući nezaboravne trenutke. Pripremite se za uživanje u spoju svežih sastojaka i neodoljivih aroma koje će ovo jelo uneti u vaš dom. Krenimo zajedno u pripremu letnjeg paprikaša!
Sastojci:
- 300g Svinjskog buta (može svinjsko, juneće ili pileće meso)
- 200g Graška
- 200g Krompira
- 200g Šargarepe
- 150g Crnog luka
- 150ml Soka od paradajza
- 1 Kašičica slatke paprike
- 100ml Ulja
- Bisiljak
- So/Biber
- Voda
Recept za 4 osobe
Prikaži recept za osobe
Kalorije:
Recept
Korak 1:
Priprema aparature:
– Nož
– Daska za sečenje
– Šerpa
– Varjača
– Kašika
Priprema Sastojaka
Korak 2:
Sitno iseckati crni luk.
Korak 3:
Krompir i šargarepu iseći na sitnije kockice.
Korak 4:
Meso iseći na kockice.
Priperma Letnjeg Paprikaša
Korak 5:
Zagrejati ulje u šerpi.
Korak 6:
Dodati luk i meso, pa propržiti 5 minuta.
Korak 7:
Sipati pola čaše vode i dinstati.
Korak 8:
Kada voda ispari dodati slatku papriku i sipati dve čaše vode.
Korak 9:
Kada paprikaš počne da vri, dodati krompir i šargarepu.
Korak 10:
Kuvati dok krompir malo ne omekša, pa dodati i grašak.
Korak 11:
Začiniti solju i biberom.
Korak 12:
Kuvati dok sve ne omekša.
Korak 13:
Pred kraj dodati sok od paradajza i malo bosiljka.
Korak 14:
Ostaviti da se krčka još 10-ak minuta.
Korak 15:
Letnji paprikaš je spreman, poslužite ga dok je još topao.
Prijatno!!!
Video Recept
Prvi dokumentovani recept za pileći paprikaš pojavio se u kuvaru iz 1830. koji je napisan za „mađarske domaćice“, pod nazivom „Mađarski nacionalni kuvar“.
S obzirom da nisam kuvar, probao sam i ispalo je odlično, sve pohvale!