Makarone sa Sirom
Svi vole ukusne makarone, počev od studenata i dece do radno aktivnog stanovništva i starih ljudi. Ovaj recept je savršen za praznike ili za porodičnu večeru. U zavisnosti od vrste sira koji dodate, možete dobiti različit ukus. Napravite makarone sa vašim omiljenim sirom i uživajte u ukusnom obroku.
Sastojci:
- 600g Makarona
- 400g Sira
- 250ml Neutralne pavlake
- So/Biber (po ukusu)
Recept za 4 osobe
Prikaži recept za osobe
Kalorije:
Recept
Korak 1:
Priprema aparature:
– 2 x Lonac ili šerpa
– Varjača (za mešanje)
– Renda (za rendanje sira)
– Cediljka (za makarone)
Priprema Sastojaka
Korak 2:
Izrendati sir na rendi (Možete koristiti jednu vrstu sira, ili pak više različitih, zavisno od toga koje sireve volite najviše).
Priprema Makarona
Korak 3:
Na ugrejanu ringlu (Ringlu podesiti na najjače, pošto voda treba da provri) staviti lonac sa vodom, i u vodu dodati soli (Pasta kada se bude kuvala u slanoj vodi, biće ukusnijia i bolje kuvana, a i sama voda će provriti malo brže).
Korak 4:
Kada voda provri – dodati makarone. Makarone kuvati oko 8 minuta, ne smeju biti prekuvane (Iz razloga što će se još malo kuvati u vrućem sir sosu).
Korak 5:
Zatim procediti makarone.
Ukoliko ćete makarone skuvati i koristiti kasnije, obavezno nauljiti pa tek onda odložiti sa strane (Da se makarone ne bi zalepile).
Priprema Sir Sosa
Korak 6:
U drugu posudu dosuti neutralnu pavlaku i ugrejati je dobro (Ovaj postupaka možete početi dok se kuvaju makarone kako biste uštedeli na vremenu).
Korak 7:
Kada je pavlaka dostigla veliku temperaturu, dodati joj rendani sir.
Korak 8:
Mešati i kuvati sve zajedno dok se ne dobije sos, koji je malo gušći od srednje gustine.
Završnica Makarona sa Sirom
Korak 9:
Dodati makarone u sos i mešati. kuvati još par minuta.
Korak 10:
Začiniti po ukusu sa solju i biberom.
Korak 11:
Na kraju servirati i posuti sa još rendanog sira.
Prijatno!
Video Recept
Kada je pronađen recept za Makarone sa Sirom?
Istorija ove ukusne poslastice seže nekoliko vekova. Recept za makarone i sir je pronađen u italijanskom kuvaru koji datira iz kasnog 13. veka!
Na isti način ih pravim, samo na kraju dodam tucanu ljutu papriku.
Super recept svaka cast!
Super