Početna » Recepti » Palačinke

Palačinke

Vreme čitanja recepta: 2 min

Danas ćemo vam otkriti tajnu savršenih palačinki - klasičnog jela koje nikada ne izlazi iz mode. Naš recept za palačinke je brz, jednostavan i rezultira mekanim, sočnim palačinkama koje će vas sigurno osvojiti. Bez obzira da li ih služite za doručak, užinu ili kao desert, ove palačinke će postati omiljeno jelo u vašem domu. Spremni ste da se upustite u pravljenje ukusnih palačinki? Pratite naše korake i uživajte u svakom zalogaju!

Tabela sadržaja:
  1. Sastojci
  2. Recept
  3. Video Recept
Vreme pripreme sastojaka: 10 min.
Vreme kuvanja: 40 min.
Težina pripreme: Lako
Najbolji recept za palačinke

Sastojci:

  • 4 Jaja
  • 600ml Mleka
  • 400g Brašna
  • Ulje
  • So
  • Šećer

Recept za 4 osobe

Prikaži recept za osobe

Kalorije:

Ukupan broj kalorija: 840 kcal
Broj kalorija po osobi: 210 kcal

Recept

Korak 1:
Priprema aparature:
– Činija
– Žica za mućenje
– Tiganj (Teflonski ukoliko imate)
– Kutlača
– Silikonska špatula
– Tanjir
– Silikonska četkica za testo


Priprema Palačinki

Korak 2:
U činiju razlupati jaja, pa dodati malo soli i šećera.


Korak 3:
Žicom za mućenje umutiti jaja.


Korak 4:
Dodati pola od predviđene količine mleka, pa nastaviti sa mućenjem.


Korak 5:
Dodavati brašno (malo po malo), svo vreme mešati žicom, da se dobije lepa glatka masa bez grudvica.


Korak 6:
Sipati i preostalo mleko.


Korak 7:
Dodati i ulje, pa sve sjediniti. Nakon toga palačinke su spremne za pečenje.


Pečenje Plačinki

Korak 8:
Tiganj za palačinke podmazati sa par kapi ulja (možete koristiti silikonsku četkicu za nanošenje ulja) i dobro ga zagrejati (Temperatura na kojoj se palačinke peku mora biti visoka). Dovoljno je na svake 2-3 palačinke naneti malo ulja.


Korak 9:
Čim se ispeče jedna strana, okrenuti palačinku na drugu stranu i peći isto koliko i prvu (otprilike 1 minut – zavisi od šporeta).


Korak 10:
Gotove palačinke vaditi na tanjir (Ispečene palačinke pokriti drugim tanjirom, da se ne hlade). Namazati ih premazom po izboru: džemom, eurokremom a možete dodati i plazmu, kokos. Zavisi ko šta voli.


Prijatno!!!

Video Recept

Zanimljivost:

Vilijam Šekspir je obožavao palačinke i često ih je pominjao u svojim dramama.

Napišite vaše utiske i ocenite recept
0.0
0.0 od 5 zvezdica (broj ocena: 0)
Odličan0%
Vrlo dobar0%
Dobar0%
Nije loš0%
Loš0%

Nema utisaka o ovom receptu. Budite prvi koji će napisati svoje misljenje.