Palačinke
Danas ćemo vam otkriti tajnu savršenih palačinki - klasičnog jela koje nikada ne izlazi iz mode. Naš recept za palačinke je brz, jednostavan i rezultira mekanim, sočnim palačinkama koje će vas sigurno osvojiti. Bez obzira da li ih služite za doručak, užinu ili kao desert, ove palačinke će postati omiljeno jelo u vašem domu. Spremni ste da se upustite u pravljenje ukusnih palačinki? Pratite naše korake i uživajte u svakom zalogaju!
Sastojci:
- 4 Jaja
- 600ml Mleka
- 400g Brašna
- Ulje
- So
- Šećer
Recept za 4 osobe
Prikaži recept za osobe
Kalorije:
Recept
Korak 1:
Priprema aparature:
– Činija
– Žica za mućenje
– Tiganj (Teflonski ukoliko imate)
– Kutlača
– Silikonska špatula
– Tanjir
– Silikonska četkica za testo
Priprema Palačinki
Korak 2:
U činiju razlupati jaja, pa dodati malo soli i šećera.
Korak 3:
Žicom za mućenje umutiti jaja.
Korak 4:
Dodati pola od predviđene količine mleka, pa nastaviti sa mućenjem.
Korak 5:
Dodavati brašno (malo po malo), svo vreme mešati žicom, da se dobije lepa glatka masa bez grudvica.
Korak 6:
Sipati i preostalo mleko.
Korak 7:
Dodati i ulje, pa sve sjediniti. Nakon toga palačinke su spremne za pečenje.
Pečenje Plačinki
Korak 8:
Tiganj za palačinke podmazati sa par kapi ulja (možete koristiti silikonsku četkicu za nanošenje ulja) i dobro ga zagrejati (Temperatura na kojoj se palačinke peku mora biti visoka). Dovoljno je na svake 2-3 palačinke naneti malo ulja.
Korak 9:
Čim se ispeče jedna strana, okrenuti palačinku na drugu stranu i peći isto koliko i prvu (otprilike 1 minut – zavisi od šporeta).
Korak 10:
Gotove palačinke vaditi na tanjir (Ispečene palačinke pokriti drugim tanjirom, da se ne hlade). Namazati ih premazom po izboru: džemom, eurokremom a možete dodati i plazmu, kokos. Zavisi ko šta voli.
Prijatno!!!
Video Recept
Vilijam Šekspir je obožavao palačinke i često ih je pominjao u svojim dramama.
Nema utisaka o ovom receptu. Budite prvi koji će napisati svoje misljenje.