Paradajz Čorba


Za vas smo pripermili još jedan zdrav recept koji ćete obožavati. Ovaj bezvremenski klasik generacijama greje srca i zadovoljava apetite, a mi smo ovde da podelimo tajnu stvaranja savršene čorbe od paradajza. Bilo da tražite utehu u hladnom zimskom danu ili divno predjelo za letnju večeru, paradajz čorba je svestrano remek-delo koje nikada ne razočara. Pridružite nam se u kuhinji dok otkrivamo tajne stvaranja ove ukusne čorbe koja se jednostavno priprema.








Sastojci:
- 1L Paradajz soka
- 2.5L Vode
- 3 Šargarepe
- 0.5 Korena celera
- 1 Crni luk
- 2 Kašičice šećera
- So/Biber
Recept za 4 osobe
Prikaži recept za osobe
Kalorije:




Recept
Korak 1:
Priprema aparature:
– Daska za sečenje
– Nož
– Šerpa
– Ljuštilica
– Kašika
Priprema Sastojaka
Korak 2:
Očistiti šargarepu, celer i crni luk.
Korak 3:
Šargarepu iseći na kolutove, celer na veće kriške, a crni luk ostaviti ceo.
Priprema Paradajz Čorbe
Korak 4:
U dublju šerpu sipati vodu i dodati povrće – šargarepu, celer i crni luk.
Korak 5:
Dodati paradajz sok.
Korak 6:
Staviti šerpu na šporet, i čorbu kuvati 30 minuta na umerenoj temperaturi.
Korak 7:
Začiniti čorbu – so, biber, šećer.
Korak 8:
Kuvati još 20-ak minuta, da čorba dobije lepu gustinu.
Korak 9:
Nakon toga vaša paradajz čorba je gotova.
Prijatno!!!
Video Recept
Prvo objavljivanje supe od paradajza pripisuje se Elizi Lesli 1857. godine u svojoj poslednjoj publikaciji "Nova kuvarska knjiga", ali je komercijalno uvođenje kondenzovane supe prvi put uradila kompanija Džozefa Kembela. Kada je hemičar dr Džon T. Dorans izumeo supu koja je dodatno povećala njenu popularnost. Ovaj izum mu je doneo zlatnu medalju na izložbi u Parizu.
Nema utisaka o ovom receptu. Budite prvi koji će napisati svoje misljenje.