Početna » Recepti » Pekarski Krompir iz Rerne

Pekarski Krompir iz Rerne

Vreme čitanja recepta: 1 min.

Ovaj recept je za one koji veruju u moć jednostavnosti i razumeju da se najosnovniji sastojci, kada se postupa sa pažnjom i poštovanjem, mogu transformisati u nešto zaista izuzetno. Pečenje krompira u rerni pojačava njegove prirodne ukuse. Visoka toplota rerne radi svoju magiju izazivajući blago slatkast ukus. Pošto ste nestrpljivi, hajde da krenemo u ovu kulinarsku avanturu.

Tabela sadržaja:
  1. Sastojci
  2. Recept
  3. Video Recept
Vreme pripreme sastojaka: 20 min.
Vreme kuvanja: 60 min.
Težina pripreme: Lako
Najbolji Pekarski Krompir iz Rerne

Sastojci:

  • 1kg Krompira
  • 400g Crnog luka
  • 200ml Ulja
  • Slatka mlevena paprika
  • Vegeta
  • So/Biber
  • 200ml Vode

Recept za 4 osobe

Prikaži recept za osobe

Kalorije:

Ukupan broj kalorija: 1192 kcal
Broj kalorija po osobi: 298 kcal

Recept

Korak 1:
Priprema aparature:
– Ljuštilica
– Nož
– Daska za sečenje
– Činija
– Pleh (dublja tepsija)
– Alu folija


Priprema Sastojaka:

Korak 2:
Očistiti crni luk i iseći na sitne kockice.


Korak 3:

Oljuštiti krompir i iseći na veće kriške.


Korak 4:
Zatim krompir prebaciti u činiju i začiniti (so, biber, vegeta, mlevena slatka paprika, ulje).


Korak 5:
Sve dobro izmešati i prebaciti u pleh.


Korak 6:
Crni luk, koji je prethodno isečen, staviti u pleh sa krompirom.


Korak 7:
Dodati vodu.


Korak 8:
Prekriti alu folijom i staviti u rernu, koja je prethodno zagrejana na 180°C, i peći 1 sat. (povremeno proveravati, da ne zagori)


Korak 9:
Kad izvadite krompir, sačekati da se malo ohladi, zatim ga poslužiti. Ovaj krompir odlično ide uz pohovanu piletinu sa susamom i tartar sos.


Prijatno!!!

Video Recept

Zanimljivost:

Cvetovi krompira su nekada bili veliki hit u kraljevskoj modi. Krompir je prvi put postao moderan kada je Marija Antoaneta prodefilovala po francuskom selu noseći cvetove krompira u kosi.

Napišite vaše utiske i ocenite recept
0.0
0.0 od 5 zvezdica (broj ocena: 0)
Odličan0%
Vrlo dobar0%
Dobar0%
Nije loš0%
Loš0%

Nema utisaka o ovom receptu. Budite prvi koji će napisati svoje misljenje.