Pekarski Krompir iz Rerne
Ovaj recept je za one koji veruju u moć jednostavnosti i razumeju da se najosnovniji sastojci, kada se postupa sa pažnjom i poštovanjem, mogu transformisati u nešto zaista izuzetno. Pečenje krompira u rerni pojačava njegove prirodne ukuse. Visoka toplota rerne radi svoju magiju izazivajući blago slatkast ukus. Pošto ste nestrpljivi, hajde da krenemo u ovu kulinarsku avanturu.
Sastojci:
- 1kg Krompira
- 400g Crnog luka
- 200ml Ulja
- Slatka mlevena paprika
- Vegeta
- So/Biber
- 200ml Vode
Recept za 4 osobe
Prikaži recept za osobe
Kalorije:
Recept
Korak 1:
Priprema aparature:
– Ljuštilica
– Nož
– Daska za sečenje
– Činija
– Pleh (dublja tepsija)
– Alu folija
Priprema Sastojaka:
Korak 2:
Očistiti crni luk i iseći na sitne kockice.
Korak 3:
Oljuštiti krompir i iseći na veće kriške.
Korak 4:
Zatim krompir prebaciti u činiju i začiniti (so, biber, vegeta, mlevena slatka paprika, ulje).
Korak 5:
Sve dobro izmešati i prebaciti u pleh.
Korak 6:
Crni luk, koji je prethodno isečen, staviti u pleh sa krompirom.
Korak 7:
Dodati vodu.
Korak 8:
Prekriti alu folijom i staviti u rernu, koja je prethodno zagrejana na 180°C, i peći 1 sat. (povremeno proveravati, da ne zagori)
Korak 9:
Kad izvadite krompir, sačekati da se malo ohladi, zatim ga poslužiti. Ovaj krompir odlično ide uz pohovanu piletinu sa susamom i tartar sos.
Prijatno!!!
Video Recept
Cvetovi krompira su nekada bili veliki hit u kraljevskoj modi. Krompir je prvi put postao moderan kada je Marija Antoaneta prodefilovala po francuskom selu noseći cvetove krompira u kosi.
Nema utisaka o ovom receptu. Budite prvi koji će napisati svoje misljenje.