Pica (Pizza) Palačinke


Za vas smo pripremili recept za neodoljive pica palačinke, savršen spoj omiljenog italijanskog jela i klasičnih palačinki. Sjajna stvar kod ovog recepta je ta što možete eksperimentisati sa svojim omiljenim nadevima, stvarajući jedinstvene kombinacije koje odražavaju vaš lični ukus. Uz malo truda i puno ljubavi, ovaj recept će vas oduševiti i postati redovan deo vašeg kulinarskog repertoara.








Sastojci:
- 200g Kulena (može i praška šunka ili salama)
- 200g Šampinjona
- 250g Trapist sira
- Kečap
- Origano
- Sastojci za palačinke:
- 4 Jaja
- 600ml Mleka
- 400g Brašna
- Ulje
- Šećer
- So
Recept za 4 osobe
Prikaži recept za osobe
Kalorije:




Recept
Korak 1:
Priprema aparature:
– Činija
– Žica za mućenje
– 2 Tiganja (Teflonski za palačinke, ukoliko imate)
– Kutlača
– Silikonska špatula
– Tanjir
– Silikonska četkica za testo
– Daska za sečenje
– Nož
– Rende
Priprema Palačinki
Korak 2:
U činiju razlupati jaja, pa dodati malo soli i šećera.
Korak 3:
Žicom za mućenje umutiti jaja.
Korak 4:
Dodati pola od predviđene količine mleka, pa nastaviti sa mućenjem.
Korak 5:
Dodavati brašno (malo po malo), svo vreme mešati žicom, da se dobije lepa glatka masa bez grudvica.
Korak 6:
Sipati i preostalo mleko.
Korak 7:
Dodati i ulje, pa sve sjediniti.
Pečenje Plačinki
Korak 8:
Tiganj za palačinke podmazati sa par kapi ulja (možete koristiti silikonsku četkicu za nanošenje ulja) i dobro ga zagrejati (Temperatura na kojoj se palačinke peku mora biti visoka). Dovoljno je na svake 2-3 palačinke naneti malo ulja.
Korak 9:
Čim se ispeče jedna strana, okrenuti palačinku na drugu stranu i peći isto koliko i prvu (otprilike 1 minut – zavisi od šporeta).
Korak 10:
Gotove palačinke vaditi na tanjir (Ispečene palačinke pokriti drugim tanjirom, da se ne hlade). Dok se palačinke peku možete pripremiti nadev.
Priprema Pica Nadeva
Korak 11:
Izrendati sir na sitnije rende.
Korak 12:
Iseći šampinjone na tanke slajseve.
Korak 13:
Šampinjone malo propržiti u tiganju (Povremeno ih mešati).
Završnica Pica Palačinki
Korak 14:
Na tiganj, koji je malo nauljen, staviti jednu gotovu palačinku. Na jednu polovinu palačinke slagati sastojke sledećim redom: sir, preko kulen (ili prašku šunku, ili salamu), šampinjone, kečap i origano.
Korak 15:
Preklopiti palačinku (praznom polovinom preklopiti polovinu sa sastojcima) i malo zapeći, da se sir otopi.
Korak 16:
Okrenuti palačinku na drugu stranu, da se malo zapeče.
Korak 17:
Nakon toga, pica plačinka je gotova. Odložiti na tanjir i pokriti drugim tanjirom, a postupak ponoviti za sve pica palačinke.
Prijatno!!!
Video Recept
Sindrom palačinki je alergijska reakcija koju neki ljudi imaju nakon što jedu palačinke u tropskim regionima, gde određene grinje mogu kontaminirati brašno u palačinki.
Nema utisaka o ovom receptu. Budite prvi koji će napisati svoje misljenje.