Početna » Recepti » Pica (Pizza) Palačinke

Pica (Pizza) Palačinke

Vreme čitanja recepta: 3 min

Za vas smo pripremili recept za neodoljive pica palačinke, savršen spoj omiljenog italijanskog jela i klasičnih palačinki. Sjajna stvar kod ovog recepta je ta što možete eksperimentisati sa svojim omiljenim nadevima, stvarajući jedinstvene kombinacije koje odražavaju vaš lični ukus. Uz malo truda i puno ljubavi, ovaj recept će vas oduševiti i postati redovan deo vašeg kulinarskog repertoara.

Tabela sadržaja:
  1. Sastojci
  2. Recept
  3. Video Recept
Vreme pripreme sastojaka: 20 min.
Vreme kuvanja: 70 min.
Težina pripreme: Lako
Pica (Pizza) Palačinke

Sastojci:

  • 200g Kulena (može i praška šunka ili salama)
  • 200g Šampinjona
  • 250g Trapist sira
  • Kečap
  • Origano
  • Sastojci za palačinke:
  • 4 Jaja
  • 600ml Mleka
  • 400g Brašna
  • Ulje
  • Šećer
  • So

Recept za 4 osobe

Prikaži recept za osobe

Kalorije:

Ukupan broj kalorija: 2492 kcal
Broj kalorija po osobi: 623 kcal

Recept

Korak 1:
Priprema aparature:
– Činija
– Žica za mućenje
– 2 Tiganja (Teflonski za palačinke, ukoliko imate)
– Kutlača
– Silikonska špatula
– Tanjir
– Silikonska četkica za testo
– Daska za sečenje
– Nož
– Rende


Priprema Palačinki

Korak 2:
U činiju razlupati jaja, pa dodati malo soli i šećera.


Korak 3:
Žicom za mućenje umutiti jaja.


Korak 4:
Dodati pola od predviđene količine mleka, pa nastaviti sa mućenjem.


Korak 5:
Dodavati brašno (malo po malo), svo vreme mešati žicom, da se dobije lepa glatka masa bez grudvica.


Korak 6:
Sipati i preostalo mleko.


Korak 7:
Dodati i ulje, pa sve sjediniti.


Pečenje Plačinki

Korak 8:
Tiganj za palačinke podmazati sa par kapi ulja (možete koristiti silikonsku četkicu za nanošenje ulja) i dobro ga zagrejati (Temperatura na kojoj se palačinke peku mora biti visoka). Dovoljno je na svake 2-3 palačinke naneti malo ulja.


Korak 9:
Čim se ispeče jedna strana, okrenuti palačinku na drugu stranu i peći isto koliko i prvu (otprilike 1 minut – zavisi od šporeta).


Korak 10:
Gotove palačinke vaditi na tanjir (Ispečene palačinke pokriti drugim tanjirom, da se ne hlade). Dok se palačinke peku možete pripremiti nadev.


Priprema Pica Nadeva

Korak 11:
Izrendati sir na sitnije rende.


Korak 12:
Iseći šampinjone na tanke slajseve. 


Korak 13:
Šampinjone malo propržiti u tiganju (Povremeno ih mešati).


Završnica Pica Palačinki

Korak 14:
Na tiganj, koji je malo nauljen, staviti jednu gotovu palačinku. Na jednu polovinu palačinke slagati sastojke sledećim redom: sir, preko kulen (ili prašku šunku, ili salamu), šampinjone, kečap i origano.


Korak 15:
Preklopiti palačinku (praznom polovinom preklopiti polovinu sa sastojcima) i malo zapeći, da se sir otopi.


Korak 16:
Okrenuti palačinku na drugu stranu, da se malo zapeče.


Korak 17:
Nakon toga, pica plačinka je gotova. Odložiti na tanjir i pokriti drugim tanjirom, a postupak ponoviti za sve pica palačinke.


Prijatno!!!

Video Recept

Zanimljivost:

Sindrom palačinki je alergijska reakcija koju neki ljudi imaju nakon što jedu palačinke u tropskim regionima, gde određene grinje mogu kontaminirati brašno u palačinki.

Napišite vaše utiske i ocenite recept
0.0
0.0 od 5 zvezdica (broj ocena: 0)
Odličan0%
Vrlo dobar0%
Dobar0%
Nije loš0%
Loš0%

Nema utisaka o ovom receptu. Budite prvi koji će napisati svoje misljenje.