Pileća Krilca iz Rerne
Dobrodošli na sajt Recepti Perun, gde ćemo vam predstaviti ukusan i jednostavan recept za pileća krilca u rerni. Ovako spremljena pileća krilca su hrskava spolja, a sočna iznutra. Pečena u rerni sa domaćim začinima, pileća krilca su zdravija i praktičnija alternativa prženim krilima. Bilo da organizujete zabavu, gledate veliku utakmicu ili pravite ručak, ova pileća krilca sigurno će impresionirati vaše goste, a vi ćete uživati u pohvalama.
Sastojci:
- 1200g Pileća krilca
- 400g Brašna
- 80g Ljuta mlevena začinska paprika
- So/Biber
Recept za 4 osobe
Prikaži recept za osobe
Kalorije:
Recept
Korak 1:
Pripremiti aparaturu pre početka rada:
– Činija
– Nož
– Tepsija
– Papir za pečenje
Priprema sastojaka:
Korak 2:
U činiji pomešati brašno i sve začine.
Korak 3:
Krilcima odstranite patrljke (zakrilca), ako ih ima.
Priprema Krilaca za pečenje
Korak 4:
Na tepsiju staviti papir za pečenje, onda svako krilce posebno uvaljati u suvi miks(koji ste prethodno napravili – brašno sa začinima), pa ređati na tepsiju.
Korak 5:
Zagrejati rernu na 190°C, zatim dodati krilca i peći ih 45 minuta.
Korak 6:
Izvaditi pleh, okrenuti krilca i peći još 15-ak minuta. (Pred kraj proveravati krilca, pošto je svaka rerna drugacija.)
Korak 7:
Kada izvadite krilca iz rerne, spremna su za serviranje. Možete sami izabrati prilog iz naše kategorije priprema priloga. A mi vam predlažemo da ih uparite sa pire krompirom ili grilovanim povrćem.
Prijatno!!!
Video Recept
Mislite da možete pojesti mnogo krilaca?
Razmislite ponovo, svetski rekord u jedenju krilaca je 444 komada za 26 minuta, postavljen na Ving Bovlu (engl. Wing Bowl) 2015. (svetsko prvenstvo u jedenju krilaca).
wow odlican recept … ovo cu definitivno probati. ja jedino na kraju malo poskropim kiselom vodom da mu dam smek ali sam u poslednje vreme krenula da koristim hidrogenizovanu vodu. hvala jos jedanput za recept!