Početna » Recepti » Pileća Krilca iz Rerne

Pileća Krilca iz Rerne

Vreme čitanja recepta: 1 min.

Dobrodošli na sajt Recepti Perun, gde ćemo vam predstaviti ukusan i jednostavan recept za pileća krilca u rerni. Ovako spremljena pileća krilca su hrskava spolja, a sočna iznutra. Pečena u rerni sa domaćim začinima, pileća krilca su zdravija i praktičnija alternativa prženim krilima. Bilo da organizujete zabavu, gledate veliku utakmicu ili pravite ručak, ova pileća krilca sigurno će impresionirati vaše goste, a vi ćete uživati u pohvalama.

Tabela sadržaja:
  1. Sastojci
  2. Recept
  3. Video Recept
Vreme pripreme sastojaka: 15 min.
Vreme kuvanja: 60 min.
Težina pripreme: Lako
Hrskava Pileća Krilca iz Rerne

Sastojci:

  • 1200g Pileća krilca
  • 400g Brašna
  • 80g Ljuta mlevena začinska paprika
  • So/Biber

Recept za 4 osobe

Prikaži recept za osobe

Kalorije:

Ukupan broj kalorija: 1928 kcal
Broj kalorija po osobi: 482 kcal

Recept

Korak 1:
Pripremiti aparaturu pre početka rada:
– Činija
– Nož
– Tepsija
– Papir za pečenje


Priprema sastojaka:

Korak 2:
U činiji pomešati brašno i sve začine.


Korak 3:
Krilcima odstranite patrljke (zakrilca), ako ih ima.


Priprema Krilaca za pečenje

Korak 4:
Na tepsiju staviti papir za pečenje, onda svako krilce posebno uvaljati u suvi miks(koji ste prethodno napravili – brašno sa začinima), pa ređati na tepsiju.


Korak 5:
Zagrejati rernu na 190°C, zatim dodati krilca i peći ih 45 minuta.


Korak 6:
Izvaditi pleh, okrenuti krilca i peći još 15-ak minuta. (Pred kraj proveravati krilca, pošto je svaka rerna drugacija.)


Korak 7:
Kada izvadite krilca iz rerne, spremna su za serviranje. Možete sami izabrati prilog iz naše kategorije priprema priloga. A mi vam predlažemo da ih uparite sa pire krompirom ili grilovanim povrćem.


Prijatno!!!

Video Recept

Zanimljivost:

Mislite da možete pojesti mnogo krilaca?
Razmislite ponovo, svetski rekord u jedenju krilaca je 444 komada za 26 minuta, postavljen na Ving Bovlu (engl. Wing Bowl) 2015. (svetsko prvenstvo u jedenju krilaca).

Napišite vaše utiske i ocenite recept
5.0
5.0 od 5 zvezdica (broj ocena: 1)
Odličan100%
Vrlo dobar0%
Dobar0%
Nije loš0%
Loš0%
20/02/2023

wow odlican recept … ovo cu definitivno probati. ja jedino na kraju malo poskropim kiselom vodom da mu dam smek ali sam u poslednje vreme krenula da koristim hidrogenizovanu vodu. hvala jos jedanput za recept!

bojana