Početna » Recepti » Grilovano Pileće Belo Meso sa Pirinčem

Grilovano Pileće Belo Meso sa Pirinčem

Vreme čitanja recepta: 3 min.

Uz naš recept pripremite ukusan i zdrav obrok, koji je savršen za svaku priliku. Grilovano pileće belo meso sa pirinčem nije samo ukusno, već je i prepuno hranljivih materija, što ga čini odličnom opcijom za one koji traže zdrav obrok. Hajde da počnemo i napravimo ovo jednostavano, ali ukusano jelo koji će sigurno impresionirati sve za stolom!

Tabela sadržaja:
  1. Sastojci
  2. Recept
  3. Video Recept
Vreme pripreme sastojaka: 15 min.
Vreme kuvanja: 30 min.
Težina pripreme: Lako
Grilovano Pileće Belo Meso sa Pirinčem | Recepti Perun

Sastojci:

  • 1kg Pilećeg belog mesa
  • 300g Pirinča
  • 100g Crnog luka
  • Maslinovo ulje
  • So/Biber
  • Voda

Recept za 4 osobe

Prikaži recept za osobe

Kalorije:

Ukupan broj kalorija: 2500 kcal
Broj kalorija po osobi: 625 kcal

Recept

Korak 1:
Pripremiti aparaturu pre početka rada:
– Lonac (ili šerpa)
– Tiganj
– Varjača za mešanje
– Viljuška (za okretanje mesa)
– Daska za sečenje
– Nož


Priprema sastojaka:

Korak 2:
Iseći crni luk na kockice.


Korak 3:
Očistiti piletinu od žilica i masnoće. Ako želite da ubrzate proces pečenja, možete dužinski preseći pileće belo meso (po sredini kako bi dobili  dva tanja komada). Ili ga blago izlupati mesarskim čekićem preko folije (paziti da se ne pretera i ne uništi meso).


Kuvanje Pirinča

Korak 4:
Izdinstati luk na ulju.


Korak 5:
Zatim dodati pirinač i mešati dok zrno ne postane staklasto, ni zrno ni luk ne smeju zagoreti (30ak sekundi).


Korak 6:
Dodati vodu iz dva puta, količina vode (tečnosti) uvek je veća od količine pirinča. Umesto vode može se koristii i fond od povrća, mesni bujon, ili riblji fond, (voda gde se kuvalo povrće, meso ili riba) i tako napraviti još ukusniji pirinač.


Korak 7:
Nakon što voda ispari, dodati začine (so i biber) i dašak maslinvog ulja. Zrno se ne sme raspadati (prekuvati).


Priprema Pilećeg Belog Mesa

Korak 8:
Dodajte ulje u ugrejni tiganj, šporet treba podesiti na srednju ka jačoj vatri (Uključiti ringlu malo iznad sredine – ovo dosta zavisi od vašeg šporeta, pa po osećaju pojačajte ili smanjite jačinu).


Korak 9:
Opeći piletinu podjednako sa obe strane, okretati samo jednom. Paziti da se piletina ne isuši (da ostane sočna), a da opet bude pečena. Tanji delovi mesa će uvek biti brže pečeni.


Korak 10:
Kada je meso gotovo, skloniti ga sa vatre i začiniti sa solju, biberom i malo maslinovog ulja.


Korak 11:
Jelo je gotovo i možete ga servirati.


Prijatno!!!

Video Recept

Zanimljivost:

Još jedan veliki plus za pileće belo meso!
Velika količina proteina u pilećem belom mesu pomaže da se duže osećate siti, smanjujući mogućnost uobičajenog grickanja manje zdrave hrane.

Napišite vaše utiske i ocenite recept
0.0
0.0 od 5 zvezdica (broj ocena: 0)
Odličan0%
Vrlo dobar0%
Dobar0%
Nije loš0%
Loš0%

Nema utisaka o ovom receptu. Budite prvi koji će napisati svoje misljenje.