Početna » Recepti » Pileći Batak sa Spanaćem

Pileći Batak sa Spanaćem

Vreme čitanja recepta: 2 min.

Dobrodošli na ovo ukusno putovanje kulinarskih užitaka, gde ćemo pripremiti kombinaciju nežnih pilećih bataka i spanaća prepunog hranljivih sastojaka. Pileći bataci sa spanaćem su kombinacija visokokvalitetnih proteina iz piletine sa gvožđem i vitaminima iz spanaća. Bataci daju bogatu, mesnatu osnovu ovom jelu, dok spanać dodaje svežinu. Ispratite naš recept koji je lak za pripremu, ukusan je i ostaviće vam osećaj sitosti i nahranjenosti.

Tabela sadržaja:
  1. Sastojci
  2. Recept
  3. Video Recept
Vreme pripreme sastojaka: 20 min.
Vreme kuvanja: 30 min.
Težina pripreme: Srednje
Pileći batak sa spanaćem

Sastojci:

  • 1kg Pilećih bataka
  • 1kg Spanaća
  • 500ml Mleka
  • 100g Brašna
  • 70g Putera
  • 4 Čena belog luka
  • So/Biber
  • Ulje

Recept za 4 osobe

Prikaži recept za osobe

Kalorije:

Ukupan broj kalorija: 1840 kcal
Broj kalorija po osobi: 460 kcal

Recept

Korak 1:
Priprema aparature:
– Tiganj
– Hvataljka za meso (ili viljuška)
– Tanjir sa ubrusom
– Daska za sečenje
– Nož
– Šerpa
– Posuda
– Varjača
– Cediljka


Priprema Sastojaka:

Korak 2:
Oprati spanać i otkinuti peteljke.


Korak 3:
Zatim kratko prokuvati spanać, dok ne padne na dno šerpe.


Korak 4:
Za to vreme usitniti beli luk.


Korak 5:
Odvojiti batak od kosti i iseći hrskavicu.


Korak 6:
Nakon toga procediti spanać i iseći na kockice ili trakice, pa odložiti u posudu.


Priprema Spanaća

Korak 7:
Sipati ulje u šerpu.


Korak 8:
Dodati sitno iseckani beli luk.


Korak 9:
Kratko propržiti beli luk, zatim dodati brašno (obavezno mešati). Ukoliko je potrebno dodati još malo ulja.


Korak 10:
Nakon par minuta, dodati spanać i sve dobnro sjediniti.


Korak 11:
Dodati mleko i nastaviti sa kuvanjem na niskoj temepraturi. Konstantno mešati da ne zagori, dok ne dobijete željnu gustinu.


Korak 12:
Na samom kraju, začiniti sa solju i biberom (po ukusu). Takaođe možete dodati i druge začine po vašem izboru.


Korak 13:
Dodati kockice putera i mešati dok se ne rastope. Dodavanje putera spanać dobija kremastu teksturu.


Korak 14:
Kada se puter rastopi, spanać je gotov.


Priprema Pilećeg Bataka

Korak 15:
Ugrejati ulje u tiganju.


Korak 16:
Peći svaku stranu oko 10 minuta (paziti da se batak ne presuši).


Korak 17:
Začiniti sa solju i biberom. Možete dodati još neki začin koji volite.


Korak 18:
Izvaditi batak na tanjir sa ubrusom, da bi ubrus upio višak ulja. (možete poklopiti ovaj tanjir, da se batak ne bi ohladio)


Korak 19:
Manje od minute je potrebno da se batak ocedi.


Korak 20:
Vaš ručak je gotov, a uz ovo jelo odlčno ide šopska salata.


Prijatno!!!

Video Recept

Zanimljivost:

Prema mitu popularne kulture, lik iz crtanog filma - mornar Popaj doprineo je povećanju potrošnje spanaća u Sjedinjenim Državama.

Napišite vaše utiske i ocenite recept
0.0
0.0 od 5 zvezdica (broj ocena: 0)
Odličan0%
Vrlo dobar0%
Dobar0%
Nije loš0%
Loš0%

Nema utisaka o ovom receptu. Budite prvi koji će napisati svoje misljenje.