Pileći Batak sa Spanaćem


Dobrodošli na ovo ukusno putovanje kulinarskih užitaka, gde ćemo pripremiti kombinaciju nežnih pilećih bataka i spanaća prepunog hranljivih sastojaka. Pileći bataci sa spanaćem su kombinacija visokokvalitetnih proteina iz piletine sa gvožđem i vitaminima iz spanaća. Bataci daju bogatu, mesnatu osnovu ovom jelu, dok spanać dodaje svežinu. Ispratite naš recept koji je lak za pripremu, ukusan je i ostaviće vam osećaj sitosti i nahranjenosti.








Sastojci:
- 1kg Pilećih bataka
- 1kg Spanaća
- 500ml Mleka
- 100g Brašna
- 70g Putera
- 4 Čena belog luka
- So/Biber
- Ulje
Recept za 4 osobe
Prikaži recept za osobe
Kalorije:




Recept
Korak 1:
Priprema aparature:
– Tiganj
– Hvataljka za meso (ili viljuška)
– Tanjir sa ubrusom
– Daska za sečenje
– Nož
– Šerpa
– Posuda
– Varjača
– Cediljka
Priprema Sastojaka:
Korak 2:
Oprati spanać i otkinuti peteljke.
Korak 3:
Zatim kratko prokuvati spanać, dok ne padne na dno šerpe.
Korak 4:
Za to vreme usitniti beli luk.
Korak 5:
Odvojiti batak od kosti i iseći hrskavicu.
Korak 6:
Nakon toga procediti spanać i iseći na kockice ili trakice, pa odložiti u posudu.
Priprema Spanaća
Korak 7:
Sipati ulje u šerpu.
Korak 8:
Dodati sitno iseckani beli luk.
Korak 9:
Kratko propržiti beli luk, zatim dodati brašno (obavezno mešati). Ukoliko je potrebno dodati još malo ulja.
Korak 10:
Nakon par minuta, dodati spanać i sve dobnro sjediniti.
Korak 11:
Dodati mleko i nastaviti sa kuvanjem na niskoj temepraturi. Konstantno mešati da ne zagori, dok ne dobijete željnu gustinu.
Korak 12:
Na samom kraju, začiniti sa solju i biberom (po ukusu). Takaođe možete dodati i druge začine po vašem izboru.
Korak 13:
Dodati kockice putera i mešati dok se ne rastope. Dodavanje putera spanać dobija kremastu teksturu.
Korak 14:
Kada se puter rastopi, spanać je gotov.
Priprema Pilećeg Bataka
Korak 15:
Ugrejati ulje u tiganju.
Korak 16:
Peći svaku stranu oko 10 minuta (paziti da se batak ne presuši).
Korak 17:
Začiniti sa solju i biberom. Možete dodati još neki začin koji volite.
Korak 18:
Izvaditi batak na tanjir sa ubrusom, da bi ubrus upio višak ulja. (možete poklopiti ovaj tanjir, da se batak ne bi ohladio)
Korak 19:
Manje od minute je potrebno da se batak ocedi.
Korak 20:
Vaš ručak je gotov, a uz ovo jelo odlčno ide šopska salata.
Prijatno!!!
Video Recept
Prema mitu popularne kulture, lik iz crtanog filma - mornar Popaj doprineo je povećanju potrošnje spanaća u Sjedinjenim Državama.
Nema utisaka o ovom receptu. Budite prvi koji će napisati svoje misljenje.