Piletina sa Kikirikijem
Predstavljamo recept koji će probuditi vaše čulo ukusa i pružiti vam pravo gastronomsko iskustvo "Piletinu sa Kikirikijem". Priprema je brza i jednostavna, čineći ovu poslasticu savršenim izborom kako za obične večere, tako i za posebne prilike. Pripremite se da oživite svoju kuhinju sa mirisima i ukusima koji će oduševiti vaše goste, a "Piletina sa Kikirikijem" postaće vaš omiljeni recept koji ćete rado deliti sa svojim najbližima.
Sastojci:
- 300g Pilećeg filea
- 100g Kikirikija (pečenog,neslanog)
- 100g Crnog luka
- 100g Šargarepe
- 1 Sveža crvena paprika
- 4 Kašike soje
- 3 Kašike karija
- 3 Kašike neutralne pavlake
- 1 Kašika žutiog šećera
- 100ml Ulja
- Biber
Recept za 4 osobe
Prikaži recept za osobe
Kalorije:
Recept
Piletina sa Kikirikijem
Korak 1:
Priprema aparature:
– Nož
– Daska za sečenje
– Šerpa
– Poklopac
– Varijača
– Kašika
Priprema Sastojaka
Korak 2:
Oprati i očistiti povrće.
Korak 3:
Šargarepu i papriku iseći na tanke trakice, pa ostaviti sa strane.
Korak 4:
Crni luk iseći na sitno.
Korak 5:
Piletinu iseći na kockice, pa je uvaljati u kari.
Priprema Piletine sa Kikirikijem
Korak 6:
Propržiti crni luk na ulju.
Korak 7:
Dodati meso i dinstati zajedno 3-4 minuta (Ukoliko je potrebno dodati malo vode).
Korak 8:
Dodati crvenu papriku, šargarepu i vodu, poklopiti i uz povremeno mešanje kuvati 10-ak minuta.
Korak 9:
Dodati kikiriki, soja sos, biber i žuti šećer. Kuvati par minuta uz mešanje, da se šećer otopi.
Korak 10:
Na kraju dodati neutralnu pavlaku i kuvati još 5-6 minuta.
Korak 11:
Piletina sa kikirikijem je gotova i možete je poslužiti. Dobro ide uz pirinač, a može i neki drugi prilog.
Prijatno!!!
Video Recept
Mala količina kikirikija obezbeđuje obilje proteina i vlakana i može da se pobrine za glad, a istovremeno pomaže u regulisanju nivoa šećera u krvi.
Nema utisaka o ovom receptu. Budite prvi koji će napisati svoje misljenje.