Početna » Recepti » Piletina u Gorgonzola Sosu

Piletina u Gorgonzola Sosu

Vreme čitanja recepta: 2 min

Prepustite se neodoljivim ukusima kremaste piletine u gorgonzola sosu. Savršena ravnoteža ukusa ovog jela, sa nežnom piletinom u kremastom sosu napravljenim od buđavog sira. Ovo meso možete poslužiti uz priloge kao što su grilovano povrće, pire krompir, spanać, grašak, ili neki prilog po vašem izboru.

Tabela sadržaja:
  1. Sastojci
  2. Recept
  3. Video Recept
Vreme pripreme sastojaka: 15 min.
Vreme kuvanja: 35 min.
Težina pripreme: Lako
Piletina u Gorgonzola Sosu recept

Sastojci:

  • 1kg Pilećeg filea
  • 150g Buđavog sira (Gorgonzola)
  • 100g Trapist sira
  • 1L Neutralne pavlake
  • Ulje
  • So/Biber

Recept za 4 osobe

Prikaži recept za osobe

Kalorije:

Ukupan broj kalorija: 1780 kcal
Broj kalorija po osobi: 445 kcal

Recept

Korak 1:
Priprema aparature:
– Nož
– Daska za sečenje
– Tiganj
– Šerpa (ili veći tiganj)
– Hvataljka za meso (ili viljuška)
– Tanjir


Priprema Sastojaka

Korak 2:
Piletinu iseći na lepe šnicle.


Korak 3:
Sireve iseći na kocke.


Prženje Piletine

Korak 4:
Zagrejati ulje u tiganju.


Korak 5:
Kada se ulje zagreje dodati šnicle i peći ih sa obe strane. Kada su šnicle pečene prebaciti ih na tanjir.


Završnica Piletine u Gorgonzola Sosu

Korak 6:
U šerpu (ili veći tiganj) sipati neutralnu pavlaku i staviti je da se zagreje na srednjoj temperaturi.


Korak 7:
Kada je pavlaka zagrejana prvo ubaciti buđavi sir, zatim trapist.


Korak 8:
Začiniti solju i biberom.


Korak 9:
Ostaviti da se polako kuva, tj. da se sir otopi i da sos dobije lepu gustinu (Paziti da sos ne bude jako gust). Sos treba mešati u toku kuvanja.


Korak 10:
U sos dodati pečene pileće šnicle i ostaviti još 5-6 minuta da se krčka.


Korak 11:
Piletina u gorgonzola sosu je gotova, poslužiti je uz neki prilog. Naša preporuka je pire krompir.


Prijatno!

Video Recept

Zanimljivost:

Gorgonzola sir se smatra jednom od najboljih na svetu te vrste. Londonska berza ima nadimak „Gorgonzola Hall“ zbog zelenkastog mermera koji se koristi u njenoj unutrašnjosti.

Napišite vaše utiske i ocenite recept
0.0
0.0 od 5 zvezdica (broj ocena: 0)
Odličan0%
Vrlo dobar0%
Dobar0%
Nije loš0%
Loš0%

Nema utisaka o ovom receptu. Budite prvi koji će napisati svoje misljenje.