Piletina u Gorgonzola Sosu


Prepustite se neodoljivim ukusima kremaste piletine u gorgonzola sosu. Savršena ravnoteža ukusa ovog jela, sa nežnom piletinom u kremastom sosu napravljenim od buđavog sira. Ovo meso možete poslužiti uz priloge kao što su grilovano povrće, pire krompir, spanać, grašak, ili neki prilog po vašem izboru.








Sastojci:
- 1kg Pilećeg filea
- 150g Buđavog sira (Gorgonzola)
- 100g Trapist sira
- 1L Neutralne pavlake
- Ulje
- So/Biber
Recept za 4 osobe
Prikaži recept za osobe
Kalorije:




Recept
Korak 1:
Priprema aparature:
– Nož
– Daska za sečenje
– Tiganj
– Šerpa (ili veći tiganj)
– Hvataljka za meso (ili viljuška)
– Tanjir
Priprema Sastojaka
Korak 2:
Piletinu iseći na lepe šnicle.
Korak 3:
Sireve iseći na kocke.
Prženje Piletine
Korak 4:
Zagrejati ulje u tiganju.
Korak 5:
Kada se ulje zagreje dodati šnicle i peći ih sa obe strane. Kada su šnicle pečene prebaciti ih na tanjir.
Završnica Piletine u Gorgonzola Sosu
Korak 6:
U šerpu (ili veći tiganj) sipati neutralnu pavlaku i staviti je da se zagreje na srednjoj temperaturi.
Korak 7:
Kada je pavlaka zagrejana prvo ubaciti buđavi sir, zatim trapist.
Korak 8:
Začiniti solju i biberom.
Korak 9:
Ostaviti da se polako kuva, tj. da se sir otopi i da sos dobije lepu gustinu (Paziti da sos ne bude jako gust). Sos treba mešati u toku kuvanja.
Korak 10:
U sos dodati pečene pileće šnicle i ostaviti još 5-6 minuta da se krčka.
Korak 11:
Piletina u gorgonzola sosu je gotova, poslužiti je uz neki prilog. Naša preporuka je pire krompir.
Prijatno!
Video Recept
Gorgonzola sir se smatra jednom od najboljih na svetu te vrste. Londonska berza ima nadimak „Gorgonzola Hall“ zbog zelenkastog mermera koji se koristi u njenoj unutrašnjosti.
Nema utisaka o ovom receptu. Budite prvi koji će napisati svoje misljenje.