Početna » Recepti » Pohovana Piletina

Pohovana Piletina

Vreme čitanja recepta: 2 min

Svi vole pohovanu piletinu ukoliko je sočna i hrskava, a mi smo vam pripremili recept koji će ispuniti vaša očekivanja. Poslužena topla ili hladna, ova pohovana piletina je omiljeno jelo za porodičnu trpezu. Uparite je sa nekim prilogom po izboru i obavezno dodajte neki sos.

Tabela sadržaja:
  1. Sastojci
  2. Recept
  3. Video Recept
Vreme pripreme sastojaka: 15 min.
Vreme kuvanja: 15 min.
Težina pripreme: Lako
Pohovana Piletina - sočna i hrskava | Recepti Perun

Sastojci:

  • 1kg Pilećeg filea
  • 300g Brašna (Ukoliko vam nije dovoljno, dodajte još)
  • 400g Prezle (Ukoliko vam nije dovoljno, dodajte još)
  • 6 Jaja
  • Ulje
  • So/Biber

Recept za 4 osobe

Prikaži recept za osobe

Kalorije:

Ukupan broj kalorija: 1592 kcal
Broj kalorija po osobi: 398 kcal

Recept

Pohovana Piletina za 4 osobe

Korak 1:
Priprema aparature:
– Duboki tiganj ili šerpa
– Viljuška (za okretanje mesa)
– Nož
– Čekić za meso
– Kesa za zamrzivač (ili neka vrsta čvrste folije)
– Tanjir
– Ubrus
– Posuda (za jaja)
– Žica (da se jaja umute – može i viljuška)


Priprema

Korak 2:
Očistiti pileći file od žilica i od masnoće.


Korak 3:
Izlupati file čekićem za meso, preko kese za zamrzivač (ili neke folije). Paziti da se ne pretera i tako uništi meso (meso ne sme biti previše tanko).


Korak 4:
Posoliti meso, a zatim dodati bibier.


Korak 5:
Izlupati jaja u posudu koju smo pripremili za to.


Korak 6:
Umutiti jaja.


Korak 7:
Staviti ubrus u tanjir, u koji ćemo odlagati pohovanu piletinu (kada bude gotova).


Pohovanje pilećeg mesa

Korak 8:
Prvo uvaljati meso u brašno (otresti višak brašna).


Korak 9:
Zatim uvaljati meso u jaja (ocediti višak jaja).


Korak 10:
Na kraju uvaljati meso u prezlu.


Korak 11:
Ukoliko volite deblje pohovanje, meso ponovo uvaljati u jaja pa zatim u prezlu.


Korak 12:
Dodati ulje u tiganj i zagrejati ga.


Korak 13:
Spustiti meso u vrelo ulje.


Korak 14:
Kada ivice pozlatne okrenuti meso na drugu stranu.


Korak 15:
Paziti da se piletina ne preprži (pohovanje ne sme jako da potamni, odnosno da se ne spali, jer će pohovana piletina biti tvrda i gorka)


Korak 16:
Izvaditi meso na tanjir sa ubrusomc kako bi se ulje ocedilo.


Korak 17:
Preporuka je da se pohovana piletina jede uz tartar sos i krišku limuna. Takođe treba napraviti neki prilog. Evo našeg predloga: kuvani pirinač, pire krompir, kari pirinač, grilovano povrće.


Prijatno!

Video Recept

Zanimljivost:

Kokošija disciplina
Kokoške žive u grupama koje se zovu jata. Društvena struktura ovih jata zavisi od hijerarhije koja se zove red kljucanja, a to je red dominacije. Sve kokoške znaju svoje mesto u ovom redosledu i to pomaže u održavanju stabilne, kohezivne grupe.

Napišite vaše utiske i ocenite recept
5.0
5.0 od 5 zvezdica (broj ocena: 3)
Odličan100%
Vrlo dobar0%
Dobar0%
Nije loš0%
Loš0%
15/02/2025

Kristina
08/11/2024

dovoljno detaljno da bi moglo i dete da napravi, odlicno

barbarosa
26/10/2022

Jasno Detaljno i verovatno Preukusno

sandra