Pohovana Piletina


Svi vole pohovanu piletinu ukoliko je sočna i hrskava, a mi smo vam pripremili recept koji će ispuniti vaša očekivanja. Poslužena topla ili hladna, ova pohovana piletina je omiljeno jelo za porodičnu trpezu. Uparite je sa nekim prilogom po izboru i obavezno dodajte neki sos.








Sastojci:
- 1kg Pilećeg filea
- 300g Brašna (Ukoliko vam nije dovoljno, dodajte još)
- 400g Prezle (Ukoliko vam nije dovoljno, dodajte još)
- 6 Jaja
- Ulje
- So/Biber
Recept za 4 osobe
Prikaži recept za osobe
Kalorije:




Recept
Pohovana Piletina za 4 osobe
Korak 1:
Priprema aparature:
– Duboki tiganj ili šerpa
– Viljuška (za okretanje mesa)
– Nož
– Čekić za meso
– Kesa za zamrzivač (ili neka vrsta čvrste folije)
– Tanjir
– Ubrus
– Posuda (za jaja)
– Žica (da se jaja umute – može i viljuška)
Priprema
Korak 2:
Očistiti pileći file od žilica i od masnoće.
Korak 3:
Izlupati file čekićem za meso, preko kese za zamrzivač (ili neke folije). Paziti da se ne pretera i tako uništi meso (meso ne sme biti previše tanko).
Korak 4:
Posoliti meso, a zatim dodati bibier.
Korak 5:
Izlupati jaja u posudu koju smo pripremili za to.
Korak 6:
Umutiti jaja.
Korak 7:
Staviti ubrus u tanjir, u koji ćemo odlagati pohovanu piletinu (kada bude gotova).
Pohovanje pilećeg mesa
Korak 8:
Prvo uvaljati meso u brašno (otresti višak brašna).
Korak 9:
Zatim uvaljati meso u jaja (ocediti višak jaja).
Korak 10:
Na kraju uvaljati meso u prezlu.
Korak 11:
Ukoliko volite deblje pohovanje, meso ponovo uvaljati u jaja pa zatim u prezlu.
Korak 12:
Dodati ulje u tiganj i zagrejati ga.
Korak 13:
Spustiti meso u vrelo ulje.
Korak 14:
Kada ivice pozlatne okrenuti meso na drugu stranu.
Korak 15:
Paziti da se piletina ne preprži (pohovanje ne sme jako da potamni, odnosno da se ne spali, jer će pohovana piletina biti tvrda i gorka)
Korak 16:
Izvaditi meso na tanjir sa ubrusomc kako bi se ulje ocedilo.
Korak 17:
Preporuka je da se pohovana piletina jede uz tartar sos i krišku limuna. Takođe treba napraviti neki prilog. Evo našeg predloga: kuvani pirinač, pire krompir, kari pirinač, grilovano povrće.
Prijatno!
Video Recept
Kokošija disciplina
Kokoške žive u grupama koje se zovu jata. Društvena struktura ovih jata zavisi od hijerarhije koja se zove red kljucanja, a to je red dominacije. Sve kokoške znaju svoje mesto u ovom redosledu i to pomaže u održavanju stabilne, kohezivne grupe.
dovoljno detaljno da bi moglo i dete da napravi, odlicno
Jasno Detaljno i verovatno Preukusno