Pohovana Piletina sa Susamom
Svi znamo koliko je susam zdrav, a najčešće se koristi prilikom pravljenja kiflica. Ovoga puta smo iskombinovali pohovanu piletinu i susam, i tako vam pripremili ukusan recept. Pripremite hrskavu pohovanu piletinu sa susamom i budite pohvaljeni od strane ukućana za fantastičan obrok. Ukoliko nemate susama kod kuće možete pripremiti Pohovanu piletinu. Prilog uz ovo meso možete izabrati sami, a mi smo vam napisali naše predloge na kraju recepta.
Sastojci:
- 1kg Pilećeg filea
- 400g Prezle (Ukoliko vam nije dovoljno, dodajte još)
- 300g Brašna (Ukoliko vam nije dovoljno, dodajte još)
- 100g Belog susama
- 6 Jaja
- Ulje
Recept za 4 osobe
Prikaži recept za osobe
Kalorije:
Recept
Pohovana Piletina sa Susamom za 4 osobe
Korak 1:
Priprema aparature:
– Duboki tiganj ili šerpa
– Viljuška (za okretanje mesa)
– Nož
– Čekić za meso
– Kesa za zamrzivač (ili neka vrsta čvrste folije)
– Tanjir
– Ubrus
– Posuda (za jaja)
– Žica (da se jaja umute – može i viljuška)
Priprema
Korak 2:
Očistiti pileći file od žilica i od masnoće.
Korak 3:
Izlupati file čekićem za meso, preko kese za zamrzivač (ili neke folije). Paziti da se ne pretera i tako uništi meso (meso ne sme biti previše tanko).
Korak 4:
Začiniti meso solju i biberom.
Korak 5:
Izlupati jaja u posudu koju smo pripremili za to.
Korak 6:
Umutiti jaja.
Korak 7:
U jednom tanjiru pomešati prezlu i susam.
Korak 8:
Staviti ubrus u tanjir, u koji ćemo odlagati pohovanu piletinu (kada bude gotova).
Pohovanje pilećeg mesa u susamu
Korak 9:
Prvo uvaljati meso u brašno (otresti višak brašna).
Korak 9:
Zatim uvaljati meso u jaja (ocediti višak jaja).
Korak 10:
Uvaljati u prezlu i susam.
Korak 11:
Ukoliko volite deblje pohovanje, meso ponovo uvaljati u jaja pa zatim u prezlu i susam.
Korak 12:
Dodati ulje u tiganj i zagrejati ga.
Korak 13:
Spustiti meso u vrelo ulje.
Korak 14:
Kada ivice pozlatne okrenuti meso na drugu stranu.
Korak 15:
Paziti da se piletina ne preprži (pohovanje ne sme jako da potamni, odnosno da se ne spali, jer će pohovana piletina biti tvrda i gorka)
Korak 16:
Izvaditi meso na tanjir sa ubrusomc kako bi se ulje ocedilo.
Korak 17:
Uz pohovanu piletinu u susamu možete napraviti prilog po vašem izboru. Ukoliko nemate ideja šta bi ste napravili, evo preporučujemo vam sledeće priloge: pire krompir, kari pirinač, grilovano povrće, kuvani pirinač.
Prijatno!
Video Recept
Susam je dobar za kosu i kožu!
Još u drevnom Vavilonu semenke susama su korišćene da produže lepotu, a najviše su ih koristile žene. Susam su konzumirali u jelima, ali i u uljanom obliku. Samo seme sadrži mnogo kompleksnih vitamina B koji su važni za mnoge delove našeg tela, uključujući našu kosu, kožu i oči.
Nema utisaka o ovom receptu. Budite prvi koji će napisati svoje misljenje.