Početna » Recepti » Pohovana Piletina sa Susamom

Pohovana Piletina sa Susamom

Vreme čitanja recepta: 2 min.

Svi znamo koliko je susam zdrav, a najčešće se koristi prilikom pravljenja kiflica. Ovoga puta smo iskombinovali pohovanu piletinu i susam, i tako vam pripremili ukusan recept. Pripremite hrskavu pohovanu piletinu sa susamom i budite pohvaljeni od strane ukućana za fantastičan obrok. Ukoliko nemate susama kod kuće možete pripremiti Pohovanu piletinu. Prilog uz ovo meso možete izabrati sami, a mi smo vam napisali naše predloge na kraju recepta.

Tabela sadržaja:
  1. Sastojci
  2. Recept
  3. Video Recept
Vreme pripreme sastojaka: 15 min.
Vreme kuvanja: 15 min.
Težina pripreme: Lako

Sastojci:

  • 1kg Pilećeg filea
  • 400g Prezle (Ukoliko vam nije dovoljno, dodajte još)
  • 300g Brašna (Ukoliko vam nije dovoljno, dodajte još)
  • 100g Belog susama
  • 6 Jaja
  • Ulje

Recept za 4 osobe

Prikaži recept za osobe

Kalorije:

Ukupan broj kalorija: 1536 kcal
Broj kalorija po osobi: 384 kcal

Recept

Pohovana Piletina sa Susamom za 4 osobe

Korak 1:
Priprema aparature:
– Duboki tiganj ili šerpa
– Viljuška (za okretanje mesa)
– Nož
– Čekić za meso
– Kesa za zamrzivač (ili neka vrsta čvrste folije)
– Tanjir
– Ubrus
– Posuda (za jaja)
– Žica (da se jaja umute – može i viljuška)


Priprema

Korak 2:
Očistiti pileći file od žilica i od masnoće.


Korak 3:
Izlupati file čekićem za meso, preko kese za zamrzivač (ili neke folije). Paziti da se ne pretera i tako uništi meso (meso ne sme biti previše tanko).


Korak 4:
Začiniti meso solju i biberom.


Korak 5:
Izlupati jaja u posudu koju smo pripremili za to.


Korak 6:
Umutiti jaja.


Korak 7:
U jednom tanjiru pomešati prezlu i susam.


Korak 8:
Staviti ubrus u tanjir, u koji ćemo odlagati pohovanu piletinu (kada bude gotova).


Pohovanje pilećeg mesa u susamu

Korak 9:
Prvo uvaljati meso u brašno (otresti višak brašna).


Korak 9:
Zatim uvaljati meso u jaja (ocediti višak jaja).


Korak 10:
Uvaljati u prezlu i susam.


Korak 11:
Ukoliko volite deblje pohovanje, meso ponovo uvaljati u jaja pa zatim u prezlu i susam.


Korak 12:
Dodati ulje u tiganj i zagrejati ga.


Korak 13:
Spustiti meso u vrelo ulje.


Korak 14:
Kada ivice pozlatne okrenuti meso na drugu stranu.


Korak 15:
Paziti da se piletina ne preprži (pohovanje ne sme jako da potamni, odnosno da se ne spali, jer će pohovana piletina biti tvrda i gorka)


Korak 16:
Izvaditi meso na tanjir sa ubrusomc kako bi se ulje ocedilo.


Korak 17:
Uz pohovanu piletinu u susamu možete napraviti prilog po vašem izboru. Ukoliko nemate ideja šta bi ste napravili, evo preporučujemo vam sledeće priloge: pire krompir, kari pirinač, grilovano povrće, kuvani pirinač.


Prijatno!

Video Recept

Zanimljivost:

Susam je dobar za kosu i kožu!
Još u drevnom Vavilonu semenke susama su korišćene da produže lepotu, a najviše su ih koristile žene. Susam su konzumirali u jelima, ali i u uljanom obliku. Samo seme sadrži mnogo kompleksnih vitamina B koji su važni za mnoge delove našeg tela, uključujući našu kosu, kožu i oči.

Napišite vaše utiske i ocenite recept
0.0
0.0 od 5 zvezdica (broj ocena: 0)
Odličan0%
Vrlo dobar0%
Dobar0%
Nije loš0%
Loš0%

Nema utisaka o ovom receptu. Budite prvi koji će napisati svoje misljenje.