Pohovane Rendane Tikvice


Tikvice se mogu pripremati na mnogo načina, a mi smo vam pripremili recept "Ponovane rendane tikvice". Hrskave spolja i mekane iznutra, ove tikvice predstavljaju fantastično predjelo ili prilog. Recept je jednostavan za praćenje i sastoji se od samo nekoliko sastojaka, što ga čini odličnom opcijom za brzi obrok tokom nedelje. Pa hajde da počnemo!








Sastojci:
- 600g Tikvica
- 3 Jaja
- 200g Brašna
- 0.5 Praška za pecivo
- Ulje
- So/Biber
Recept za 4 osobe
Prikaži recept za osobe
Kalorije:




Recept
Korak 1:
Priprema aparature:
– Nož
– Daska za sečenje
– Rende
– Činija
– Tiganj
– Viljuška
– Kašika
– Žica (za mućenje)
– Tanjir
– Salveta (ili ubrus)
Priprema Sastojaka
Korak 2:
Oljuštiti tikvice, pa izrendati na krupnije rende.
Korak 3:
Zatim posoliti i ostaviti da malo odstoje (da tikvice puste vodu).
Korak 4:
Iscediti vodu iz tikvica.
Priprema Pohovanih Tikvica
Korak 5:
Umutiti jaja u činiji i začiniti. Dodati oceđene tikvice.
Korak 6:
Smesu sjediniti žicom pa lagano dodavati brašno i prašak za pecivo.
Prženje Tikvica
Korak 7:
Zagrejati ulje u tiganju.
Korak 8:
Kašikom sipati smesu u tiganj i peći.
Korak 9:
Nakon 2-3 minuta okrenuti tikvice.
Korak 10:
Izvaditi ih na tanjir na koji ste prethodno stavili salvetu ili ubrus, da se ocede od viška masnoće.
Korak 11:
Kada se ocede pohovane tikvice su spremne za serviranje.
Prijatno!
Video Recept
Tikvice su voće. Iako se najčešće tretiraju kao povrće, tikvice su zapravo voće (botanički govoreći). Tokom razvoja na tikvicama možete videti prekrasan cvet.
Odličan recept, preukusno!
Obozavam
Kad god napravim pohovana tikvice sve se pojedu.
Extra je
Probala sam ovaj recept i tikvice su bile veoma ukusne! Hvala na receptima.