Pomfrit u Tiganju


Posebna aroma i hrskavost pomfrita, čine ga omiljenim među ljubiteljima brze hrane. Ne morate da se zadovoljavate samo onim što se nudi u restoranima, uz naš recept možete pripremiti ukusan hrskavi pomfrit u vašem domu. Ostavili smo vam da sami izaberete meso i sos koji ćete jesti uz pomfrit.








Sastojci:
- 1kg Krompira
- 1L Ulje
- So
Recept za 4 osobe
Prikaži recept za osobe
Kalorije:




Recept
Korak 1:
Pripremiti aparaturu pre početka rada:
– Ljuštilica za krompir
– Nož
– Daska za sečenje
– Duboki tiganj (ili šerpa)
– Posuda (za hladnu vodu)
– Posuda sa ubrusom
Pripema sastojaka:
Korak 2:
Oprati i oljuštiti krompir.
Korak 3:
Zatim ga iseći na jednake trakice.
Priprema pomfrita:
Korak 4:
Isečeni krompir staviti u posudu sa hladnom vodom, pa izvaditi na ubrus da se ocedi i prosuši.
Korak 5:
Zagrejati ulje na 150 stepeni. Kada se ulje zagreje polako ubaciti krompir (pazite da se ne isprskate vrelim uljem). Pržiti oko 6 minuta.
Korak 6:
Izvaditi pomfrit u posudu sa ubrusom, da se ulje ocedi. Ostaviti tako par minuta.
Korak 7:
Nakon toga ulje zagrejti na 200 stepeni, i dodati pomfrit. Pomfrit pržiti 2-3 minuta.
Korak 8:
Opet izvaditi pomfrit u posudu sa ubrusom.
Korak 9:
Kada se pomfrit ocedi prebaciti ga u drugu posudu i posoliti. (možete dodati neki pikantan začin)
Korak 10:
Hrskavi pomfrit je spreman, možete ga poslužiti uz meso po vašem izboru.
Prijatno!!!
Video Recept
Odakle potiče pomfrit?
Veruje se da pomfrit potiče iz Belgije. Priča kaže da su američki vojnici stacionirani u Belgiji tokom Prvog svetskog rata upoznali ovo jelo i odneli recept Ameriku, gde je popularno nazvan "pomfrit".
Nema utisaka o ovom receptu. Budite prvi koji će napisati svoje misljenje.