Potaž od Pečuraka


Uživanje u toplim, ukusnim čorbama je često sinonim za udobnost i zadovoljstvo. Potaž od pečuraka, sa svojom bogatom i kremastom teksturom, donosi pravu poslasticu za sva čula. Bez obzira da li ste ljubitelj pečuraka ili jednostavno tražite savršenu čorbu za hladne dane, ovaj recept će vas osvojiti svojim ukusom i jednostavnošću pripreme. Započnite kuvanje i priuštite sebi zadovoljstvo ovog divnog potaža od pečuraka.








Sastojci:
- 300g Šampinjona (pečuraka)
- 80g Crnog luka
- 3 Kašičice senfa
- 40g Brašna
- Mirođija (ukoliko volite)
- Peršun
- Ulje
- 1.5L Vode
- So/Biber
Recept za 4 osobe
Prikaži recept za osobe
Kalorije:




Recept
Korak 1:
Priprema aparature:
– Daska za sečenje
– Nož
– Šerpa
– Špatula
– Žica za mućenje
Priprema Sastojaka
Korak 2:
Sitno iseckati šampinjone i crni luk.
Priprema Potaža od Pečuraka
Korak 3:
U šerpu sipati ulje i zagrejati (na umerenoj temperaturi).
Korak 4:
Dodati crni luk, dinstati ga da omekša (10 minuta). Mešati da ne zagori.
Korak 5:
Dodati pečurke, pa sve zajedno dinstati 5 minuta. Mešati da ne zagori.
Korak 6:
Začiniti – so, biber, mirođija (po želji) i peršun.
Korak 7:
Dodati i senf, pa sve lepo izmešati.
Korak 8:
Sipati brašno, i sve zajedno propržiti. Mešati da ne zagori.
Korak 9:
Naliti vodu, i ostaviti da se kuva 15 minuta (često mešati žicom).
Korak 10:
Potaž treba da je malo gust i kremast.
Prijatno!!!
Video Recept
Svake godine se otkrije preko 2.000 novih vrsta gljiva. Gljive ne znače uvek pečurke, međutim, porodica gljiva sadrži neke čudne i divne stvari, na primer, 216 vrsta gljiva su halucinogene i preko 350 vrsta gljiva je jestive.
Nema utisaka o ovom receptu. Budite prvi koji će napisati svoje misljenje.