Proja sa Sirom


Uživanje u ukusnim, domaćim obrocima često donosi osećaj topline i zadovoljstva. Jedno od takvih tradicionalnih jela, koje nas vodi nazad u vreme bakinih kuhinjskih čarolija je svakako "Proja sa sirom". Ova jednostavna, ali izuzetno ukusna poslastica, često se priprema u mnogim domaćinstvima širom Balkana. Njena tekstura je hrskava spolja, a mekana s unutra, dok se ukus sira savršeno uklapa u svežinu kukuruznog brašna. Spremni ste da krenete na putovanje kroz ukusnu prošlost?








Sastojci:
- 300g Feta sira
- 2 Šolje kukurznog brašna
- 0.5 Šolje belog brašna
- 3 Jaja
- 1.5 Šolja jogurta
- 0.5 Šolje ulja
- 1 Prašak za pecivo
- 1.5 Kašičica soli
- - Šolja (200 ml) -
Recept za 4 osobe
Prikaži recept za osobe
Kalorije:




Recept
Korak 1:
Priprema aparature:
– Činija
– Tepsija
– Žica za mućenje
– Šolja
– Kašičica
Priprema smese za Proju sa Sirom
Korak 2:
Ulupati jaja u činiju.
Korak 3:
Dodati so, ulje i jogurt, pa sve sjediniti žicom za mućenje.
Korak 4:
Pomešati belo brašno i prašak za pecivo. Zatim to dodati u smesu. Malo promešati žicom za mućenje.
Korak 5:
Dodati kukurzno brašno.
Korak 6:
Sve lepo sjediniti, da nema grudvica.
Korak 7:
Izmrviti sir rukom, zatim ga dodati u smesu i malo izmešati.
Pečenje Proje sa Sirom
Korak 8:
Tepsiju premazati uljem i posuti brašnom.
Korak 9:
Sipati smesu za proju u podmazanu tepsiju, pa tepsiju staviti u rernu koju ste prethodno zagrejali na 180°.
Korak 10:
Proju peći 45 minuta, ili dok ne vidite da je proja porumenela a iznutra pečena (Možete proju probušiti drvenom čačkalicom ili štapićem, kako bi proverili da li je dobro pečena).
Korak 11:
Kada se proja ispeče, možete je poslužiti. Uz proju odlično ide jogurt.
Prijatno!!!
Video Recept
Proja je bogata vlaknima i ugljenim hidratima, i to je čini odličnim izvorom energije. Takođe je bezglutenska ako se koristi kukuruzno brašno bez dodataka.
Nema utisaka o ovom receptu. Budite prvi koji će napisati svoje misljenje.