Rižoto sa Povrćem


Rižoto sa povrćem je klasično italijansko jelo napravljeno od pirinča. U ovom receptu ćemo koristiti raznovrsno sveže povrće i tako napraviti zdravo jelo koje je veoma ukusno. Uz malo strpljenja i malo mešanja, na kraju ćete dobiti savršeno kuvan rižoto koji će sigurno impresionirati. Pa hajde da zasučemo rukave i da kuvamo!








Sastojci:
- 400g Pirinača
- 200g Šampinjona
- 200g Kukuruza šećerca
- 2 Tikvice
- 2 Žute paprike (Babure)
- 2 Crvene paprike (Babure)
- Soja sos
- Ulje
- So/Biber
- Vruća voda
Recept za 4 osobe
Prikaži recept za osobe
Kalorije:




Recept
Korak 1:
Priprema aparature:
– Nož
– Daska za sečenje
– Varjača
– Šerpa
– Veći tiganj (ili vok)
Priprema Pirinča:
Korak 2:
Staviti šerpu na ringlu, sipati ulje (može i maslinovo), pa dodati pirinač.
Korak 3:
Povremeno mešati pirinač (ne sme da zagori).
Korak 4:
Kad pirinač počne da pucketa (kao kokice), lagano ga preliti vrućom vodom.
Korak 5:
Kuvati 5 minuta pa isključiti ringlu, šerpu sa pirinčem poklopiti i ostaviti da pirinač nabubri. (Povremeno proveravati da se pirinač ne bi prekuvao)
Priprema Sastojaka
Korak 3:
Tikvice i paprike oprati hladnom vodom.
Korak 4:
Tikvicama odseci krajeve i iseći ih na tanke trakice.
Korak 5:
Paprike očistiti od semenki i skinuti peteljke. Zatim iseći na tanke trakice.
Korak 6:
Šampinjone iseći na tanke slajseve.
Korak 7:
Kukuruz oprati pod mlazom hladne vode.
Završnica Rižota sa Povrćem
Korak 8:
Zagrejati ulje u tiganju pa dodati iseckano povrće. Grilovati ga na najacoj temperaturi.
Korak 9:
Povrće ne treba skroz da omekša, treba da bude malo hrskavo pod zubima.
Korak 10:
Pred kraj dodati so i biber.
Korak 11:
Kad je povrće gotovo, dodati kuvani pirinač, pa sve zajedno još malo propržiti (5 minuta).
Korak 12:
Na kraju dodati malo soja sosa. (Ne treba preterivati sa njim jer je sos slan, a rižoto smo već začinili)
Prijatno!!!
Video Recept
Odakle dolazi rižoto od povrća?
Rižoto je jelo na bazi pirinča za koje se veruje da potiče iz Milana (Italija). Postoji mnogo vrsta rižota, koji se dobijaju kombinovanjem različitih sastojaka.
Danas probala sa malim mojim dodatcima
Bravo za preciznost, detaljnost i sklop sa videom. Ma bravo ljudi!!!
Ja sam oduševljen. Ovakva uputstva nigde nisam našao sem kod vas.
Preukusno, a zdravo! Ukusnije nego sto sam jela u dosta restorana.