Rolat od Mlevenog Mesa u Slanini
Predstavljamo vam neodoljivu poslasticu koja će zavesti vaše čulo mirisa i probuditi apetit na prvi pogled - Rolat od mlevenog mesa u slanini. Ova jednostavna, a istovremeno raskošna kombinacija sočnog mlevenog mesa, začina i hrskave slanine pružiće vam gastronomski doživljaj koji će oduševiti i najistančanija nepca. Iznenadite svoje goste ovim rolatom koji će sigurno postati omiljeni deo vašeg jelovnika.
Sastojci:
- 700g Mlevenog svinjskog mesa
- 150g Slanine (tanko sečene)
- 2 Parčeta hleba
- 80ml Mleka
- 100g Crnog luka
- 2 Čena belog luka
- Peršun
- So/Biber
Recept za 4 osobe
Prikaži recept za osobe
Kalorije:
Recept
Korak 1:
Priprema aparature:
– Nož
– Daska za sečenje
– Činija
– Papir za pečenje
– Alu folija
– Pleh
Priprema Sastojaka
Korak 2:
Sitno iseckati crni luk.
Korak 3:
Sitno iseckati beli luk.
Priperma Smese za Rolat
Korak 4:
Hleb staviti u činiju, pa ga preliti mlekom. Sačekati malo da hleb upije mleko, a onda ga rukom zgnječiti.
Korak 5:
Dodati sitno iseckan crni i beli luk, mleveno meso i začine (so, biber, peršun).
Korak 6:
Sve dobro umesiti.
Priprema Rolata od Mlevenog Mesa
Korak 7:
Staviti smesu na papir za pečenje i rukama oblikovati rolat.
Korak 8:
Na alu foliju poređati slaninu, pa staviti rolat preko slanine i umotati.
Korak 9:
Zagrejati rernu na 180°C i peći 30 minuta.
Korak 10:
Izvaditi rolat, otvoriti foliju, i peći rolat još 15 minuta (da se lepo zapeče).
Korak 11:
Rolat od mlevenog mesa u slanini je gotov, kada se malo prohladi izvaditi ga iz alu folije i iseći. Uz njega možete pripremiti neki sos, a od priloga vam preporučujemo pire krompir ili pirinač.
Prijatno!!!
Video Recept
U Danskoj ima duplo više svinja nego ljudi.
Nema utisaka o ovom receptu. Budite prvi koji će napisati svoje misljenje.