Početna » Recepti » Rolat od Mlevenog Mesa u Slanini

Rolat od Mlevenog Mesa u Slanini

Vreme čitanja recepta: 2 min.

Predstavljamo vam neodoljivu poslasticu koja će zavesti vaše čulo mirisa i probuditi apetit na prvi pogled - Rolat od mlevenog mesa u slanini. Ova jednostavna, a istovremeno raskošna kombinacija sočnog mlevenog mesa, začina i hrskave slanine pružiće vam gastronomski doživljaj koji će oduševiti i najistančanija nepca. Iznenadite svoje goste ovim rolatom koji će sigurno postati omiljeni deo vašeg jelovnika.

Tabela sadržaja:
  1. Sastojci
  2. Recept
  3. Video Recept
Vreme pripreme sastojaka: 15 min.
Vreme kuvanja: 45 min.
Težina pripreme: Lako
Rolat od mlevenog mesa u slanini

Sastojci:

  • 700g Mlevenog svinjskog mesa
  • 150g Slanine (tanko sečene)
  • 2 Parčeta hleba
  • 80ml Mleka
  • 100g Crnog luka
  • 2 Čena belog luka
  • Peršun
  • So/Biber

Recept za 4 osobe

Prikaži recept za osobe

Kalorije:

Ukupan broj kalorija: 1756 kcal
Broj kalorija po osobi: 439 kcal

Recept

Korak 1:
Priprema aparature:
– Nož
– Daska za sečenje
– Činija
– Papir za pečenje
– Alu folija
– Pleh


Priprema Sastojaka

Korak 2:
Sitno iseckati crni luk.


Korak 3:
Sitno iseckati beli luk.


Priperma Smese za Rolat

Korak 4:
Hleb staviti u činiju, pa ga preliti mlekom. Sačekati malo da hleb upije mleko, a onda ga rukom zgnječiti.


Korak 5:
Dodati sitno iseckan crni i beli luk, mleveno meso i začine (so, biber, peršun).


Korak 6:
Sve dobro umesiti.


Priprema Rolata od Mlevenog Mesa

Korak 7:
Staviti smesu na papir za pečenje i rukama oblikovati rolat.


Korak 8:
Na alu foliju poređati slaninu, pa staviti rolat preko slanine i umotati.


Korak 9:
Zagrejati rernu na 180°C i peći 30 minuta.


Korak 10:
Izvaditi rolat, otvoriti foliju, i peći rolat još 15 minuta (da se lepo zapeče).


Korak 11:
Rolat od mlevenog mesa u slanini je gotov, kada se malo prohladi izvaditi ga iz alu folije i iseći. Uz njega možete pripremiti neki sos, a od priloga vam preporučujemo pire krompir ili pirinač.


Prijatno!!!

Video Recept

Zanimljivost:

U Danskoj ima duplo više svinja nego ljudi.

Napišite vaše utiske i ocenite recept
0.0
0.0 od 5 zvezdica (broj ocena: 0)
Odličan0%
Vrlo dobar0%
Dobar0%
Nije loš0%
Loš0%

Nema utisaka o ovom receptu. Budite prvi koji će napisati svoje misljenje.