Salata Trljanica


Današnji recept je jednostavan, ali izuzetno ukusan. Salata trljanica je prava poslastica za ljubitelje zdrave ishrane, ali istovremeno nudi i neodoljiv spoj sastojaka koji će zadovoljiti i najizbirljivije gurmane. Osim što je laka za pripremu, ova salata je i prava riznica hranljivih vrednosti, pružajući vam energiju i osveženje.








Sastojci:
- 4 Crvene pečene paprike
- 500g Milerama
- 3 Čena belog luka
- So
Recept za 4 osobe
Prikaži recept za osobe
Kalorije:




Recept
Korak 1:
Priprema aparature:
– Nož
– Daska za sečenje
– Rende
– Činija
– Viljuška
Priprema Trljanice
Korak 2:
Pečenu papriku oljuštiti (ako je potrebno) i očistiti semenke.
Korak 3:
Zatim iseći na sitnije kockice, pa prebaciti u činiju.
Korak 4:
Beli luk izrendati na sitnije rende.
Korak 5:
Dodati mileram i beli luk u činiju sa paprikom.
Korak 6:
Posoliti i viljuškom sve dobro izmešati.
Korak 7:
Kada se dobro sjedini, salata trljanica je gotova.
Prijatno!!!
Video Recept
Paprika je nastala u Centralnoj Americi, a u Evropu je doneta u 16. veku.
Nema utisaka o ovom receptu. Budite prvi koji će napisati svoje misljenje.