Sataraš


Sataraš je tradicionalno jelo koje potiče iz balkanske kuhinje i predstavlja savršenu kombinaciju svežeg povrća i začina. Ovo šareno jelo osim što je ukusno, veoma je zdravo, a njegova priprema je prava poslastica za ljubitelje povrća. Sataraš se često priprema kao letnje jelo, jer koristi obilje svežih sastojaka koje možete pronaći na pijaci tokom toplih meseci. Hajde da pripremimo ukusan sataraš i oduševimo sve koji ga probaju.








Sastojci:
- 4 Paradajza (veća)
- 2 glavice Crnog luka
- 2 Crvene paprike
- 2 Žute paprike
- 2 Šargarepe
- 2 čase Vode
- Maslinovo ulje
- So/Biber
Recept za 4 osobe
Prikaži recept za osobe
Kalorije:




Recept
Korak 1:
Priprema aparature:
– Nož
– Daska za sečenje
– Ljuštilica
– Varjača
– Šerpa
Priprema Sastojaka
Korak 2:
Povrće oprati i očistiti.
Korak 3:
Luk sitno iseckati.
Korak 4:
Šargarepu iseći na krupnije kocke.
Korak 5:
Paprike iseći na krupnije komade.
Korak 6:
Paradajz iseći na krupnije kriške.
Priprema Sataraša
Korak 7:
U dublju šerpu dodati ulje i iseckan crni luk.
Korak 8:
Ostaviti da se luk malo proprži, pa dodati šargarepu.
Korak 9:
Ostaviti da se sve zajedno proprži, uz povremeno mešanje (Paziti da ne zagori).
Korak 10:
Dodati paprike i paradajz, pa začiniti solju i biberom.
Korak 11:
Ostaviti da se malo krčka, da povrće pusti vodu i omekša.
Korak 12:
Dodati vodu, i krčkati sataraš još nekih pola sata, da se malo zgusne (Povremeno mešati i paziti da ne zagori).
Korak 13:
Nakon pola sata, vaš sataraš je gotov. Možete ga poslužiti uz neko meso, a uz sataraš odlično idu krmenadle.
Prijatno!!!
Video Recept
Satarš je bogat vitaminima i antioksidansima zbog obilja povrća koje se koristi. Takođe je niskokaloričan i bez glutena, što ga čini pogodnim za različite dijetetske potrebe.
Lako za pripremu, i preukusno jelo, sve pohvale za recepti Perun