Sos od Šampinjona


Dobrodošli u našu kuhinju, gde ćemo sa vama podeliti naš ukusni recept za sos od pečuraka. Ovaj sos je savršen za podizanje svakog jela na viši nivo sa svojim ukusom i kremastom teksturom. Napravljen od svežih pečuraka i nekoliko drugih jednostavnih sastojaka, ovaj recept je lako pratiti i napravićete sos koji će sigurno impresionirati vaše goste. Zato uzmite svoju kecelju, naoštrite noževe i idemo da kuvamo!








Sastojci:
- 400g Svežih Šampinjona
- 800ml Pavlake za kuvanje
- 150g Trapist sira (ili neki drugi sir koji se lepo topi)
- 100g Dimljene slanine
- Suvi bosiljak
- So/Biber
- Ulje
Recept za 4 osobe
Prikaži recept za osobe
Kalorije:




Recept
Korak 1:
Priprema aparature:
– Tiganj
– Nož
– Daska za sečenje
– Varjača
– Rende
Priprema Sastojaka
Korak 2:
Iseckati šampinjone na tanke slajseve.
Korak 3:
Izreandati trapist sir (koristiti krupnije rende).
Korak 4:
Dimljenu slaninu sitno iseckati.
Priprema Sosa od Šampinjona
Korak 5:
Zagrejati ulje u tiganju pa dodati pečurke.
Korak 6:
Začiniti sa solju i biberom.
Korak 7:
Propržiti pečurke 2-3 minuta pa dodati iseckanu slaninu.
Korak 8:
Propržiti jos 5-6 minuta, dok slanina postane hrskava.
Korak 9:
Dodati prstohvat suvog bosiljka (protrljati ga među prstima, da bolje pusti svoj miris), propržiti jos 1-2 minuta pa sipati pavlaku za kuvanje.
Korak 10:
Kuvati 10-ak minuta na umerenoj temperaturi, uz povremeno mešanje.
Korak 11:
Dodati izrendani sir i kuvati još malo, dok se sir ne otopi. (Sos ne treba da bude skroz gust, na to treba obratiti pažnju prilikom kuvanja.)
Prijatno!
Video Recept
Da li ste znali da pečurke sadrže vitamin D?
Pečurke prema njihovoj DNK su bliže ljudima nego biljke, zato pečurke mogu da apsorbuju vitamin D, kada su izložene UV izvorima svetlosti kao što je Sunce. Neke pečurke koje su uzgajane na Suncu imaju više nego dovoljno vitamina D za našu dnevnu preporučenu količinu.
Odličan recept!
Najukusniji sos od sampinjona koji sam do sada probala!