Sos od Pečuraka sa Belim Vinom
Ukusni sos od pečuraka sa belim vinom predstavlja savršenu kombinaciju bogatih aroma pečuraka i osvežavajuće notu belog vina. Ovaj prefinjeni sos idealan je dodatak raznim jelima, od testenina do mesa, pružajući im dubinu ukusa. Osim što je ukusan, ovaj sos je jednostavan za pripremu, što ga čini omiljenim izborom kako za svakodnevne obroke tako i za posebne prilike.
Sastojci:
- 250g Pečuraka
- 50ml Belog vina
- 100g Crnog luka
- 30g Maslaca
- 20g Maslinovog ulja
- Majčina dušica
- Topla voda
- 200g Kisele pavlake
- 2 Kašike soka od limuna
- 1 Kašičica meda
- So/Biber
Recept za 4 osobe
Prikaži recept za osobe
Kalorije:
Recept
Korak 1:
Priprema aparature:
– Nož
– Daska za sečenje
– Činija
– Šerpa
– Varjača
Priprema Sastojaka
Korak 2:
Sitno iseckati crni luk.
Korak 3:
Iseckati pečurke na kriške.
Priprema Sosa od Pečuraka sa Belim Vinom
Korak 4:
U šerpi zagrejati maslac i maslinovo ulje na umerenoj temperaturi.
Korak 5:
Dodati pečurke i kratko propržiti.
Korak 6:
Dodati crni luk.
Korak 7:
Promešati i ostaviti da se proprži oko 5 minuta (Mešati da ne zagori).
Korak 8:
Dodati belo vino i majčinu dušicu, pa promešati.
Korak 9:
Ostaviti da vino ispari (1-2 minuta).
Korak 10:
Kad vino ispari, sipati vodu, začiniti solju i biberom i ostaviti da se krčka oko 10 minuta.
Korak 11:
U međuvremenu pomešati pavlaku, limunov sok i med.
Korak 12:
Nakon 10 minuta, sipati smesu u sos i kuvati još koji minut.
Korak 13:
Sos od pečuraka sa belim vinom je gotov, odlično ide uz sve vrste mesa. Naš predlog je da ga uparite sa pilećim fileom, a kao prilog možete pripremiti grilovano povrće.
Prijatno!!!
Video Recept
Belo vino, kao i crno vino, sadrži antioksidante kao što je resveratrol, koji je povezan sa potencijalnim zdravstvenim prednostima kao što je smanjenje rizika od srčanih oboljenja.