Početna » Recepti » Špagete sa Gotovim Pesto Sosom

Špagete sa Gotovim Pesto Sosom

Vreme čitanja recepta: 2 min.

Ukoliko nemate puno vremena za spremanje ručka, pripremili smo vam recept za špagete sa gotovim pesto sosom. Gotov pesto sos možete kupiti u bilo kojoj prodavnici, a ručak pripremiti za manje od pola sata. Špagete sa pesto sosom su veoma ukusne, pa će oduševiti svakog ko ih proba. Prijatno!

Tabela sadržaja:
  1. Sastojci
  2. Recept
  3. Video Recept
Vreme pripreme sastojaka: 10 min.
Vreme kuvanja: 15 min.
Težina pripreme: Lako
Špagete sa gotovim Pesto Sosom | Recepti Perun

Sastojci:

  • 600g Špageta
  • 400g Neutralne pavlake
  • 200g Pesto sosa
  • 100g Parmezana
  • 100g Putera
  • 15ml Maslinovog ulja
  • Peršun (ukoliko želite da dekorišete jelo)
  • So/Biber po ukusu

Recept za 4 osobe

Prikaži recept za osobe

Kalorije:

Ukupan broj kalorija: 2632 kcal
Broj kalorija po osobi: 658 kcal

Recept

Špagete sa Gotovim Pesto Sosom za 4 osobe

Korak 1:
Priprema aparature:
– Lonac ili šerpa
– Tiganj
– Varjača


Priprema

Korak 2:
Pripremiti vodu za kuvanje špageti. Tako što ćete uključiti vodu u loncu da se zagreva i dodati soli (Kada se špagete kuvaju u slanoj vodi, budu ukusnije i bolje kuvane. A i sama voda malo brže provri).


Korak 3:
Kada voda provri – dodati špagete. Špagete kuvati oko 8 minuta, ne smeju biti prekuvane (Zato što će se još malo kuvati u sosu).


Korak 4:
Zatim procediti špagete.


Korak 5:
U tiganj dodati malo maslinovog ulja i pesto sos.


Korak 6:
Nakon 60tak sekundi dodati neutralnu pavlaku i konstantno mešati.


Korak 7:
Kada se sos dobro ukuva – dodati špagete.


Korak 8:
Kada se sve sjedini, pred kraj dodati puter i parmezan. Da bi se sos lepo zalepi za špagete.


Korak 9:
Začiniti po ukusu sa solju i biberom.


Korak 9:
Na kraju servirati na tanjiru, posuti sa još rendanog parmezana. Dekorisati sa peršunom ili bosiljkom.


Korak 10:
Posuti sa maslinovim uljem od gore. I vaše špagete sa pesto sosom su spremne.


Prijatno!

Video Recept

Zanimljivost:

Poreklo pesto sosa
Trenutna verzija pesta je izmišljena u Liguriji, koja je region u severozapadnoj Italiji čiji je glavni grad Đenova. Postoji zanimljiva pozadina razvoja pesta: Venecija, žestoki rival Đenove, imala je monopol na začine tokom srednjeg veka. Ovo je primoralo Ligure da se zadovolje onim što su imali pri ruci: aromatičnim biljem i belim lukom. Ostalo je, kako kažu, istorija.

Napišite vaše utiske i ocenite recept
5.0
5.0 od 5 zvezdica (broj ocena: 12)
Odličan100%
Vrlo dobar0%
Dobar0%
Nije loš0%
Loš0%
30/11/2024

Jelena
27/09/2024

Gaga
14/07/2024

Ana
12/06/2024

Lela
19/05/2024

Fantastičan

Milovan
20/10/2023

Nikolina
07/10/2023

Petar Sič
21/09/2023

Rada
14/09/2023

Nikolina
04/09/2023

Super je

Ljilja
12/06/2023

Svaka čast za recept, preukusno.

Maja
18/01/2023

Lako i brzo se priprema, a spagete su veoma ukusne.

Jelena