Špagete u Paradajz Sosu


Špagete u paradajz sosu su bezvremenski klasik u italijanskoj kuhinji, poznat po ukusu sočnog paradajza. Bez obzira da li ste ljubitelj brzih i lakih obroka ili jednostavno cenite smele i autentične italijanske ukuse, špagete u paradajz sosu ćete obozavati. Probajte naš recept i javite nam vaše utiske.








Sastojci:
- 500g Špageta
- 400ml Pelata
- 100g Parmezana
- 80g Putera
- Maslinovo ulje
- Bosiljak ili Peršun
- So/Biber
Recept za 4 osobe
Prikaži recept za osobe
Kalorije:




Recept
Korak 1:
Pripremiti aparaturu pre početka rada:
– 2x Lonac (ili šerpa)
– Duboki tiganj
– Varjača za mešanje
– Cediljka
Kuvanje Špageta
Korak 2:
Staviti vodu da vri, dodati joj soli. (Ako se pasta kuva u slanoj vodi, bude ukusnijia i bolje kuvana, a i sama voda malo brže provri).
Korak 3:
Kada voda provri – dodati špagete. Špagete kuvati oko 10 minuta.
Korak 4:
Zatim procediti špagete. Vodu od kuvanja ostaviti sa strane.
Priprema Špageta u Paradajz Sosu
Korak 5:
Dodati maslinovo ulje u tiganj.
Korak 6:
Zatim dodati pelat (Ukoliko u pelatu ima komada paradajza usitniti ih i ostaviti u sosu).
Korak 7:
Kada se sos dobro ukuva, dodati špagete i malo vode od kuvanja.
Korak 8:
Kada se sve lepo sjedini, pred kraj dodati puter i parmezan (da se sos lepo zalepi za pastu).
Korak 9:
Začiniti po ukusu sa solju i biberom. Dodati za nijansu više bibera nego što se inače dodaje.
Korak 10:
Servirati špagete u tanjiru, pa posuti sa malo parmezana preko i dekorisati sa peršunom ili bosiljkom.
Prijatno!!!
Video Recept
Verovali ili ne, paradajz nije uvek crven. Različite vrste paradajza mogu biti u različitim bojama, uključujući žutu, ružičastu, ljubičastu, crnu, pa čak i belu. Obično u supermarketima vidimo samo crveni paradajz, zbog standarda kvaliteta.
Preporucujem bas se lako pravi i jako je ukusno.