Početna » Recepti » Špagete u Paradajz Sosu

Špagete u Paradajz Sosu

Vreme čitanja recepta: 2 min

Špagete u paradajz sosu su bezvremenski klasik u italijanskoj kuhinji, poznat po ukusu sočnog paradajza. Bez obzira da li ste ljubitelj brzih i lakih obroka ili jednostavno cenite smele i autentične italijanske ukuse, špagete u paradajz sosu ćete obozavati. Probajte naš recept i javite nam vaše utiske.

Tabela sadržaja:
  1. Sastojci
  2. Recept
  3. Video Recept
Vreme pripreme sastojaka: 10 min.
Vreme kuvanja: 15 min.
Težina pripreme: Lako
Špagete u paradajz sosu

Sastojci:

  • 500g Špageta
  • 400ml Pelata
  • 100g Parmezana
  • 80g Putera
  • Maslinovo ulje
  • Bosiljak ili Peršun
  • So/Biber

Recept za 4 osobe

Prikaži recept za osobe

Kalorije:

Ukupan broj kalorija: 1328 kcal
Broj kalorija po osobi: 332 kcal

Recept

Korak 1:
Pripremiti aparaturu pre početka rada:
– 2x Lonac (ili šerpa)
– Duboki tiganj
– Varjača za mešanje
– Cediljka


Kuvanje Špageta

Korak 2:
Staviti vodu da vri, dodati joj soli. (Ako se pasta kuva u slanoj vodi, bude ukusnijia i bolje kuvana, a i sama voda malo brže provri).


Korak 3:
Kada voda provri – dodati špagete. Špagete kuvati oko 10 minuta.


Korak 4:
Zatim procediti špagete. Vodu od kuvanja ostaviti sa strane.


Priprema Špageta u Paradajz Sosu

Korak 5:
Dodati maslinovo ulje u tiganj.


Korak 6:
Zatim dodati pelat (Ukoliko u pelatu ima komada paradajza usitniti ih i ostaviti u sosu).


Korak 7:
Kada se sos dobro ukuva, dodati špagete i malo vode od kuvanja.


Korak 8:
Kada se sve lepo sjedini, pred kraj dodati puter i parmezan (da se sos lepo zalepi za pastu).


Korak 9:
Začiniti po ukusu sa solju i biberom. Dodati za nijansu više bibera nego što se inače dodaje.


Korak 10:
Servirati špagete u tanjiru, pa posuti sa malo parmezana preko i dekorisati sa peršunom ili bosiljkom.


Prijatno!!!

Video Recept

Zanimljivost:

Verovali ili ne, paradajz nije uvek crven. Različite vrste paradajza mogu biti u različitim bojama, uključujući žutu, ružičastu, ljubičastu, crnu, pa čak i belu. Obično u supermarketima vidimo samo crveni paradajz, zbog standarda kvaliteta.

Napišite vaše utiske i ocenite recept
5.0
5.0 od 5 zvezdica (broj ocena: 1)
Odličan100%
Vrlo dobar0%
Dobar0%
Nije loš0%
Loš0%
08/03/2025

Preporucujem bas se lako pravi i jako je ukusno.

Kristijan