Početna » Recepti » Svinjski File (Ribić) u Sosu od Šampinjona

Svinjski File (Ribić) u Sosu od Šampinjona

Vreme čitanja recepta: 2 min

Želimo da sa vama podelimo jedno zaista divno i ukusno jelo – svinjski file u sosu od pečuraka. Ovaj recept je spoj mekog, sočnog svinjskog filea sa ukusnim sosom od pečuraka. Ne samo da je ovo jelo praznik za oči, već nudi i kulinarsko iskustvo koje angažuje sva vaša čula. Dovoljno je lako za kuvare početnike, ali dovoljno ukusno da zadovolji čak i najizbirljivije. Zato pripremite sastojke, zagrejte tiganj i pridružite mi se u kuhinji.

Tabela sadržaja:
  1. Sastojci
  2. Recept
  3. Video Recept
Vreme pripreme sastojaka: 20 min.
Vreme kuvanja: 25 min.
Težina pripreme: Lako
Svinjski File (Ribić) u Sosu od Šampinjona

Sastojci:

  • 1kg Svinjskog filea
  • 400g Šampinjona
  • 800ml Pavlaka za kuvanje
  • 150g Trapist sira
  • 100g Dimljene slanine
  • So/Biber
  • Ulje
  • Suvi bosiljak (po ukusu)

Recept za 4 osobe

Prikaži recept za osobe

Kalorije:

Ukupan broj kalorija: 1860 kcal
Broj kalorija po osobi: 465 kcal

Recept

Korak 1:
Priprema aparature:
– 2 Tiganja
– Daska za sečenje
– Nož
– Varjača
– Rende
– Viljuška


Priprema Sastojaka

Korak 2:
Iseckati šampinjone na tanke slajseve.


Korak 3:
Izreandati trapist sir (koristiti krupnije rende).


Korak 4:
Dimljenu slaninu sitno iseckati.


Korak 5:
Svinjski file staviti na dasku i oštrim nožem odstraniti masnoću i žilice. Iseći file na medaljone (debljine prsta).


Korak 6:
Malo ih prstima istanjiti.


Priprema Sosa od Šampinjona

Korak 7:
Zagrejati ulje u tiganju pa dodati pečurke.


Korak 8:
Začiniti sa solju i biberom.


Korak 9:
Propržiti pečurke 2-3 minuta pa dodati iseckanu slaninu.


Korak 10:
Propržiti jos 5-6 minuta, dok slanina postane hrskava.


Korak 11:
Dodati prstohvat suvog bosiljka (protrljati ga među prstima, da bolje pusti svoj miris), propržiti jos 1-2 minuta pa sipati pavlaku za kuvanje.


Korak 12:
Kuvati 10-ak minuta na umerenoj temperaturi, uz povremeno mešanje.


Korak 13:
Dodati izrendani sir i kuvati još malo, dok se sir ne otopi. (Sos ne treba da bude skroz gust, na to treba obratiti pažnju prilikom kuvanja.)


Priprema Svinjskog Filea

Korak 14:
Dodati ulje u tiganj, staviti na ringlu i zagrejati na umerenoj temperaturi.


Korak 15:
Pa spustiti medaljone da se lepo proprže (po 3 minuta sa obe strane).


Korak 16:
Medaljone začiniti sa solju i biberom.


Završnica Svinjskog Filea u Sosu od Šampinjona

Korak 17:
Kada se medaljoni ispeku, prebaciti ih viljuškom u sos od šampinjona. Sve zajedno kuvati još 5-6 minuta.


Korak 18:
Svinjski file u sosu od šampinjona je gotov, možete ga poslužiti uz neki prilog. Naš predlog je pire krompir.


Prijatno!!!

Video Recept

Zanimljivost:

Pečurke su jedna od retkih namirnica koje obezbeđuju ergotionein, važan antioksidans povezan sa imunitetom.

Napišite vaše utiske i ocenite recept
0.0
0.0 od 5 zvezdica (broj ocena: 0)
Odličan0%
Vrlo dobar0%
Dobar0%
Nije loš0%
Loš0%

Nema utisaka o ovom receptu. Budite prvi koji će napisati svoje misljenje.