Svinjski File (Ribić) u Sosu od Šampinjona


Želimo da sa vama podelimo jedno zaista divno i ukusno jelo – svinjski file u sosu od pečuraka. Ovaj recept je spoj mekog, sočnog svinjskog filea sa ukusnim sosom od pečuraka. Ne samo da je ovo jelo praznik za oči, već nudi i kulinarsko iskustvo koje angažuje sva vaša čula. Dovoljno je lako za kuvare početnike, ali dovoljno ukusno da zadovolji čak i najizbirljivije. Zato pripremite sastojke, zagrejte tiganj i pridružite mi se u kuhinji.








Sastojci:
- 1kg Svinjskog filea
- 400g Šampinjona
- 800ml Pavlaka za kuvanje
- 150g Trapist sira
- 100g Dimljene slanine
- So/Biber
- Ulje
- Suvi bosiljak (po ukusu)
Recept za 4 osobe
Prikaži recept za osobe
Kalorije:




Recept
Korak 1:
Priprema aparature:
– 2 Tiganja
– Daska za sečenje
– Nož
– Varjača
– Rende
– Viljuška
Priprema Sastojaka
Korak 2:
Iseckati šampinjone na tanke slajseve.
Korak 3:
Izreandati trapist sir (koristiti krupnije rende).
Korak 4:
Dimljenu slaninu sitno iseckati.
Korak 5:
Svinjski file staviti na dasku i oštrim nožem odstraniti masnoću i žilice. Iseći file na medaljone (debljine prsta).
Korak 6:
Malo ih prstima istanjiti.
Priprema Sosa od Šampinjona
Korak 7:
Zagrejati ulje u tiganju pa dodati pečurke.
Korak 8:
Začiniti sa solju i biberom.
Korak 9:
Propržiti pečurke 2-3 minuta pa dodati iseckanu slaninu.
Korak 10:
Propržiti jos 5-6 minuta, dok slanina postane hrskava.
Korak 11:
Dodati prstohvat suvog bosiljka (protrljati ga među prstima, da bolje pusti svoj miris), propržiti jos 1-2 minuta pa sipati pavlaku za kuvanje.
Korak 12:
Kuvati 10-ak minuta na umerenoj temperaturi, uz povremeno mešanje.
Korak 13:
Dodati izrendani sir i kuvati još malo, dok se sir ne otopi. (Sos ne treba da bude skroz gust, na to treba obratiti pažnju prilikom kuvanja.)
Priprema Svinjskog Filea
Korak 14:
Dodati ulje u tiganj, staviti na ringlu i zagrejati na umerenoj temperaturi.
Korak 15:
Pa spustiti medaljone da se lepo proprže (po 3 minuta sa obe strane).
Korak 16:
Medaljone začiniti sa solju i biberom.
Završnica Svinjskog Filea u Sosu od Šampinjona
Korak 17:
Kada se medaljoni ispeku, prebaciti ih viljuškom u sos od šampinjona. Sve zajedno kuvati još 5-6 minuta.
Korak 18:
Svinjski file u sosu od šampinjona je gotov, možete ga poslužiti uz neki prilog. Naš predlog je pire krompir.
Prijatno!!!
Video Recept
Pečurke su jedna od retkih namirnica koje obezbeđuju ergotionein, važan antioksidans povezan sa imunitetom.
Nema utisaka o ovom receptu. Budite prvi koji će napisati svoje misljenje.