Početna » Recepti » Taljatele sa Pečurkama i Bebi Spanaćem

Taljatele sa Pečurkama i Bebi Spanaćem

Vreme čitanja recepta: 2 min

Dobrodošli, za vas smo pripremili recept "Taljatele sa pečurkama i bebi spanaćem". Ovo jednostavno jelo kombinuje ukus dinstanih pečuraka sa svežim bebi spanaćem, sve zajedno sa savršeno kuvanom testeninom taljatela. U ovom receptu smo vam pokazali pripremu domaćih taljatela, ali ukoliko nemate vremena možete koristiti kupovne taljatele.

Tabela sadržaja:
  1. Sastojci
  2. Recept
  3. Video Recept
Vreme pripreme sastojaka: 50 min.
Vreme kuvanja: 20 min.
Težina pripreme: Srednje
Domaće Taljatele sa Pečurkama i Bebi Spanaćem

Sastojci:

  • 200g Šampinjona
  • 200g Bebi spanać
  • 500ml Pavlake za kuvanje
  • 200g Trapist sira
  • Sveži peršun
  • Maslinovo ulje
  • So
  • 500g Domaćih taljatela:
  • 400g Brašna
  • 4 Jaja
  • 1 Kašika maslinovog ulja

Recept za 4 osobe

Prikaži recept za osobe

Kalorije:

Ukupan broj kalorija: 1392 kcal
Broj kalorija po osobi: 348 kcal

Recept

Taljatele sa Pečurkama i Bebi Spanaćem (recept za 4 osobe):

Korak 1:
Priprema aparature:
– Nož
– Daska za sečenje
– Rende
– Varjača
– Činija
– Oklagija
– Šerpa
– Cediljka


Priprema Domaćih Taljatela (ukoliko uzmete kupovne preskočite ovaj deo):

Korak 2:
U činiju staviti brašno, jaja (3 cela i 1 žumance) i jednu kašiku ulja.


Korak 3:
Ručno sve umešati, da se dobije lepa masa.


Korak 4:
Razvući testo oklagijom, da bude tanko.


Korak 5:
Seći nožem na tanke trake. (Pogledati video 05:20)


Kuvanje Taljatela:

Korak 6:
U šerpu sipati vodu i ostaviti da proključa. Zatim dodati taljatele.


Korak 7:
Ostaviti da se kuva 10-ak minuta, paziti da ne prekipi. (Dok se taljatele kuvaju, pripemite ostale sastojke – koraci od 9 do 11)


Korak 8:
Procediti taljatele.


Priprema sastojaka:

Korak 9:
Šampinjone iseći na slajseve.


Korak 10:
Peršun sitno iseckati.


Korak 11:
Izrendati sir.


Završnica Taljatela sa Pečurkama i Bebi Spanaćem:

Korak 12:
U šerpi zagrejati maslinovo ulje. (na umerenoj temperaturi)


Korak 13:
Dodati šampinjone da se proprže. (mešati da ne zagori)


Korak 14:
Dodati iseckan peršun i neutralnu pavlaku, pa posoliti.


Korak 15:
Dodati taljatele i pomešati sa sosom.


Korak 16:
Dodati bebi spanać, pa sve lepo pomešati.


Korak 17:
Servirati na tanjiru i od gore dodati izrendan sir.


Prijatno!!!

Video Recept

Zanimljivost:

Tradicionalno taljatele dolaze u dve različite boje, zelenoj i običnoj (žutoj). Zelena verzija je često obojena i začinjena spanaćem ili blitvom. Važna karakteristika ove testenine je tekstura, koja je relativno hrapava u poređenju sa drugim vrstama testenina.

Napišite vaše utiske i ocenite recept
5.0
5.0 od 5 zvezdica (broj ocena: 1)
Odličan100%
Vrlo dobar0%
Dobar0%
Nije loš0%
Loš0%
12/05/2023

Super recept!

Natasa