Taljatele sa Pečurkama i Bebi Spanaćem


Dobrodošli, za vas smo pripremili recept "Taljatele sa pečurkama i bebi spanaćem". Ovo jednostavno jelo kombinuje ukus dinstanih pečuraka sa svežim bebi spanaćem, sve zajedno sa savršeno kuvanom testeninom taljatela. U ovom receptu smo vam pokazali pripremu domaćih taljatela, ali ukoliko nemate vremena možete koristiti kupovne taljatele.








Sastojci:
- 200g Šampinjona
- 200g Bebi spanać
- 500ml Pavlake za kuvanje
- 200g Trapist sira
- Sveži peršun
- Maslinovo ulje
- So
- 500g Domaćih taljatela:
- 400g Brašna
- 4 Jaja
- 1 Kašika maslinovog ulja
Recept za 4 osobe
Prikaži recept za osobe
Kalorije:




Recept
Taljatele sa Pečurkama i Bebi Spanaćem (recept za 4 osobe):
Korak 1:
Priprema aparature:
– Nož
– Daska za sečenje
– Rende
– Varjača
– Činija
– Oklagija
– Šerpa
– Cediljka
Priprema Domaćih Taljatela (ukoliko uzmete kupovne preskočite ovaj deo):
Korak 2:
U činiju staviti brašno, jaja (3 cela i 1 žumance) i jednu kašiku ulja.
Korak 3:
Ručno sve umešati, da se dobije lepa masa.
Korak 4:
Razvući testo oklagijom, da bude tanko.
Korak 5:
Seći nožem na tanke trake. (Pogledati video 05:20)
Kuvanje Taljatela:
Korak 6:
U šerpu sipati vodu i ostaviti da proključa. Zatim dodati taljatele.
Korak 7:
Ostaviti da se kuva 10-ak minuta, paziti da ne prekipi. (Dok se taljatele kuvaju, pripemite ostale sastojke – koraci od 9 do 11)
Korak 8:
Procediti taljatele.
Priprema sastojaka:
Korak 9:
Šampinjone iseći na slajseve.
Korak 10:
Peršun sitno iseckati.
Korak 11:
Izrendati sir.
Završnica Taljatela sa Pečurkama i Bebi Spanaćem:
Korak 12:
U šerpi zagrejati maslinovo ulje. (na umerenoj temperaturi)
Korak 13:
Dodati šampinjone da se proprže. (mešati da ne zagori)
Korak 14:
Dodati iseckan peršun i neutralnu pavlaku, pa posoliti.
Korak 15:
Dodati taljatele i pomešati sa sosom.
Korak 16:
Dodati bebi spanać, pa sve lepo pomešati.
Korak 17:
Servirati na tanjiru i od gore dodati izrendan sir.
Prijatno!!!
Video Recept
Tradicionalno taljatele dolaze u dve različite boje, zelenoj i običnoj (žutoj). Zelena verzija je često obojena i začinjena spanaćem ili blitvom. Važna karakteristika ove testenine je tekstura, koja je relativno hrapava u poređenju sa drugim vrstama testenina.
Super recept!