Taljatele u Aromatičnom Sosu


Ovo je jedan od naših omiljenih recepata, koji će vas odvesti na ukusno putovanje kroz italijansku kuhinju - Domaće Taljatele u Aromatičnom Sosu. Ovaj recept kombinuje tradicionalni šarm domaće paste sa bogatim i mirisnim sosom, koji će vas oduševiti. Sa kombinacijom svežeg testa i ovog sočnog sosa, očekujte da će vaši gosti biti oduševljeni i tražiti još. Bez daljeg odlaganja, krenimo zajedno u ovu kulinarsku avanturu da stvorimo nezaboravno iskustvo u vašoj kuhinji.








Sastojci:
- 800g Paradajz pelata
- 200ml Pavlake za kuvanje
- 100g Crnog luka
- 2 Čena belog luka
- Origano
- Suvi bosiljak
- Maslinovo ulje
- So/Biber
- 600g Domaćih taljatela:
- 600g Brašna
- 6 Jaja
- 1 Kašika maslinovog ulja
Recept za 4 osobe
Prikaži recept za osobe
Kalorije:




Recept
Taljatele u Aromatičnom Sosu (recept za 4 osobe):
Korak 1:
Priprema aparature:
– Činija
– Oklagija
– Nož
– Daska za sečenje
– Šerpa
– Tiganj
– Varjača
– Cediljka
Priprema Domaćih Taljatela (ukoliko uzmete kupovne preskočite ovaj deo):
Korak 2:
U činiju staviti brašno, jaja (4 cela i 2 žumanca) i jednu kašiku ulja.
Korak 3:
Ručno sve umešati, da se dobije lepa masa.
Korak 4:
Razvući testo oklagijom, da bude tanko.
Korak 5:
Seći nožem na tanke trake. (Pogledati video 05:28)
Kuvanje Taljatela:
Korak 6:
U šerpu sipati vodu i ostaviti da proključa. Zatim dodati taljatele.
Korak 7:
Ostaviti da se kuva 10-ak minuta, paziti da voda ne prekipi. (Dok se taljatele kuvaju, pripemite sastojke i skuvati sos – koraci od 9 do 15)
Korak 8:
Procediti taljatele.
Priprema sastojaka:
Korak 9:
Sitno iseckati crni i beli luk.
Završnica Alfredo Taljatela:
Korak 10:
Zagrejati maslinovo ulje u tiganju (na umerenoj temperaturi).
Korak 11:
Dodati iseckan crni luk i dinstati par minuta (mešati da ne zagori).
Korak 12:
Dodati i beli luk, pa sve zajedno dinstati 10-ak minuta (mešati da ne zagori).
Korak 13:
Dodati paradajz pelat i dobro promešati.
Korak 14:
Začiniti – so, biber, origano, bosiljak. Kuvati još 10-ak minuta (povremeno mešati da sos ne bi zagoreo).
Korak 15:
Dodati neutralnu pavlaku, pa kuvati još 5-6 minuta, da sos dobije gustinu (povremeno mešati da sos ne bi zagoreo).
Korak 16:
Skuvane taljatele dodati u sos i sve lepo sjediniti.
Korak 17:
Taljatele u aromatičnom sosu su spremne, vreme je da ih poslužite.
Prijatno!!!
Video Recept
Oktobar je nacionalni mesec testenina. Ovaj mesec ističe raznovrsne testenine kao brze, zdrave i jeftine obroke.
Nema utisaka o ovom receptu. Budite prvi koji će napisati svoje misljenje.