Početna » Recepti » Taljatele u Aromatičnom Sosu

Taljatele u Aromatičnom Sosu

Vreme čitanja recepta: 2 min

Ovo je jedan od naših omiljenih recepata, koji će vas odvesti na ukusno putovanje kroz italijansku kuhinju - Domaće Taljatele u Aromatičnom Sosu. Ovaj recept kombinuje tradicionalni šarm domaće paste sa bogatim i mirisnim sosom, koji će vas oduševiti. Sa kombinacijom svežeg testa i ovog sočnog sosa, očekujte da će vaši gosti biti oduševljeni i tražiti još. Bez daljeg odlaganja, krenimo zajedno u ovu kulinarsku avanturu da stvorimo nezaboravno iskustvo u vašoj kuhinji.

Tabela sadržaja:
  1. Sastojci
  2. Recept
  3. Video Recept
Vreme pripreme sastojaka: 60 min.
Vreme kuvanja: 30 min.
Težina pripreme: Srednje
Domaće taljatele (pasta) sa aromatičnim sosom

Sastojci:

  • 800g Paradajz pelata
  • 200ml Pavlake za kuvanje
  • 100g Crnog luka
  • 2 Čena belog luka
  • Origano
  • Suvi bosiljak
  • Maslinovo ulje
  • So/Biber
  • 600g Domaćih taljatela:
  • 600g Brašna
  • 6 Jaja
  • 1 Kašika maslinovog ulja

Recept za 4 osobe

Prikaži recept za osobe

Kalorije:

Ukupan broj kalorija: 1696 kcal
Broj kalorija po osobi: 424 kcal

Recept

Taljatele u Aromatičnom Sosu (recept za 4 osobe):

Korak 1:
Priprema aparature:
– Činija
– Oklagija
– Nož
– Daska za sečenje
– Šerpa
– Tiganj
– Varjača
– Cediljka


Priprema Domaćih Taljatela (ukoliko uzmete kupovne preskočite ovaj deo):

Korak 2:
U činiju staviti brašno, jaja (4 cela i 2 žumanca) i jednu kašiku ulja.


Korak 3:
Ručno sve umešati, da se dobije lepa masa.


Korak 4:
Razvući testo oklagijom, da bude tanko.


Korak 5:
Seći nožem na tanke trake. (Pogledati video 05:28)


Kuvanje Taljatela:

Korak 6:
U šerpu sipati vodu i ostaviti da proključa. Zatim dodati taljatele.


Korak 7:
Ostaviti da se kuva 10-ak minuta, paziti da voda ne prekipi. (Dok se taljatele kuvaju, pripemite sastojke i skuvati sos – koraci od 9 do 15)


Korak 8:
Procediti taljatele.


Priprema sastojaka:

Korak 9:
Sitno iseckati crni i beli luk.


Završnica Alfredo Taljatela:

Korak 10:
Zagrejati maslinovo ulje u tiganju (na umerenoj temperaturi).


Korak 11:
Dodati iseckan crni luk i dinstati par minuta (mešati da ne zagori).


Korak 12:
Dodati i beli luk, pa sve zajedno dinstati 10-ak minuta (mešati da ne zagori).


Korak 13:
Dodati paradajz pelat i dobro promešati.


Korak 14:
Začiniti – so, biber, origano, bosiljak. Kuvati još 10-ak minuta (povremeno mešati da sos ne bi zagoreo).


Korak 15:
Dodati neutralnu pavlaku, pa kuvati još 5-6 minuta, da sos dobije gustinu (povremeno mešati da sos ne bi zagoreo).


Korak 16:
Skuvane taljatele dodati u sos i sve lepo sjediniti.


Korak 17:
Taljatele u aromatičnom sosu su spremne, vreme je da ih poslužite.


Prijatno!!!

Video Recept

Zanimljivost:

Oktobar je nacionalni mesec testenina. Ovaj mesec ističe raznovrsne testenine kao brze, zdrave i jeftine obroke. ​

Napišite vaše utiske i ocenite recept
0.0
0.0 od 5 zvezdica (broj ocena: 0)
Odličan0%
Vrlo dobar0%
Dobar0%
Nije loš0%
Loš0%

Nema utisaka o ovom receptu. Budite prvi koji će napisati svoje misljenje.