Tartar Sos
Tartar sos je klasičan sos koji dodaje oštar ukus raznim jelima. Ovaj recept za tartar sos je bolji od kupovnog, lako se pravi i može se prilagoditi vašim željama ukusa. Ispratite naš recept i uživajte u fantastičnom ukusu.
Sastojci:
- 200g Majoneza
- 100g Pavlake
- 4 Kisela krastavca (srednje veličine)
- 3 Čena belog luka
- 10g Svežeg peršuna (može i suvi)
Recept za 4 osobe
Prikaži recept za osobe
Kalorije:
Recept
Korak 1:
Priprema aparature:
– Nož
– Daska za sečenje
– Štapni mikser
– Činija
Priprema Sastojaka
Korak 2:
Iseći kisele krastavce na krupnije kocke.
Korak 3:
Očistiti beli luk i sitno ga iseckati.
Priprema Tartar sosa
Korak 4:
Sve sastojke staviti u činiju i štapnim mikserom sve sjediniti i dodatno usitniti. Ako nemate štapni mikser, možete koristiti rende za krastavce (na najsitije izrendati krastavce), peršun sitno iseckati, a žicom za mućenje sve lepo izmešati.
Korak 5:
Za bolji ukus, tartar sos ohladiti u frižideru (oko sat vremena, pre služenja). Sos se može čuvati do 3 dana u frižideru.
Prijatno!
Video Recept
Tartar sos obično dopunjuje ukus ribe i drugih morskih plodova. U Srbiji se tartar sos često služi uz Bečku sniclu, a takođe je često na meniju uz Karađorđevu sniclu.
Super je puno ga volimo.
Savršen