Tortilje sa Piletinom
Želimo da vam predstavimo recept za Tortilje sa Piletinom! Ovo je klasično jelo meksičke kuhinje, koja se voli zbog svojih smelih ukusa i jednostavnosti. Bez obzira da li ste raspoloženi za brz obrok ili želite da impresionirate goste svojim kulinarskim veštinama, ovaj recept je savršen za vas. Tortilje sa piletinom se lako pripremaju, a možete ih prilagoditi svom ukusu dodavanjem omiljenih sosova.
Sastojci:
- 4 Tortilje
- 500g Pilećeg filea
- 120g Kisele pavlake
- 120g Zelene salate
- 100g Paradajza
- 80g Ljubicastog luka
- 15g Peršuna
- Maslinovo ulje
Recept za 4 osobe
Prikaži recept za osobe
Kalorije:
Recept
Korak 1:
Priprema aparature:
– Tiganj
– Nož
– Daska za sečenje
– Viljuška (za okretanje mesa)
Priprema Mesa (Pilećeg filea)
Korak 2:
Pileći file očistiti od masnoća i žilica (ukoliko ih ima).
Korak 3:
Možete ga istanjiti čekićem za meso, kako biste ubrzali proces pečenja (ovo nije obavezno).
Korak 4:
Dodati ulje u tiganj, i na malo malo jačoj vatri ispeći meso. Meso ne morate konstantno vrteti, dovoljno je jednom okrenuti, kada obodi mesa počnu dobijati belu boju.
Korak 5:
Meso iseći na sitne trakice ili kockice, začiniti sa solju, biberom i malo maslinovog ulja.
Priprema sastojaka:
Korak 6:
Iseći cveni luk na kockice.
Korak 7:
Oprati paradajz i iseći na kockice.
Korak 8:
Oprati salatu, zatim je iseći ili iscepkati (zavisi od salate koju ste kupili).
Priprema Tortilje sa Piletinom
Korak 9:
Tortilju staviti na blago ugrejan tiganj par sekundi, kako bi omekšala – da bi se lakše savijala (Ne treba predugo držati tortilju u ugrejanom tiganju pošto će postati hrskava, neće se moći saviti i urolati).
Korak 10:
Staviti tortilju na dasku ili podlogu za rad i dodati sastojke sledećim redom:
– Kisela pavlaka
– Zelena salata
– Paradajz
– Ljubičasti luk
– Grilovana piletina
– Peršun
Sve sastojke lepo složiti blago ka vama, malo ispod sredine tortilje.
Korak 11:
Umotati tortilju tako što ćete prvo zatvoriti stranice tortilje, pa tek onda urolati (Naš predlog je da pogledate video recept, koji se nalazi ispod). Kada rolate tortilju, trudite se da tortilja u sebi ne sadrži puno vazduha (da bude lepo i jako utegnuta), ali takođe pazite da ne pukne (i ako pukne, to nije problem – nije razlog za bacanje tortilje).
Korak 12:
Ovaj postupak ponovite za sve 4 tortilje sa piletinom.
Korak 13:
Možete ih iseći na pola. Tortilje sa piletinom lepše izgledaju kada se iseku.
Korak 14:
Tortilje možete umakati u neki sos po vašem izboru.
Prijatno!
Video Recept
U mnogim meksičkim domaćinstvima pravljenje tortilja je umetnost i često se prenosi kroz generacije.